Μάνταρ: Ο παίκτης που στέλνει στα… δικαστήρια Ομπράντοβιτς και Ιτούδη – Όλο το παρασκήνιο της μεταγραφής του

Γιαμ Μάνταρ

Μάνταρ: Ο παίκτης που στέλνει στα… δικαστήρια Ομπράντοβιτς και Ιτούδη – Όλο το παρασκήνιο της μεταγραφής του

Χρήστος Τσάλτας 12:54 - 12.07.2023

Ο Γιαμ Μάνταρ είναι το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα του καλοκαιριού για την Φενέρμπαχτσε, σε μαι υπόθεση που αναμένεται να έχει πολλά επεισόδια ακόμα στις δικαστικές αίθουσες.

Από την Παρτίζαν στην Φενέρμπαχτσε ο Γιαμ Μάνταρ. Ή αν προτιμάτε, από την αγκαλιά του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο Βελιγράδι, σε αυτή του Δημήτρη Ιτούδη στην Κωνσταντινούπολη. Ο Ισραηλινός γκαρντ άλλαξε γειτονιά και πόλη, για να ενισχύσει την τουρκική ομάδα σε μια άκρως απαιτητική σεζόν σε όλα τα επίπεδα.

Για την Φενέρ άλλωστε, ο 22χρονος πλέι μέικερ ήταν ο βασικός στόχος για την ενίσχυση της περιφερειακής γραμμής. Ο Ιτούδης εκτιμούσε τα αθλητικά του προσόντα, αλλά και την ικανότητά του στη δημιουργία του παιχνιδιού, αλλά και στο «διάβασμα» της επίθεσης, έκαναν τον Έλληνα προπονητή να επενδύσουν στο ταλέντο του νεαρού διεθνή άσου.

Οι Τούρκοι χτύπησαν πολλάκις την πόρτα του Μάνταρ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Τόσο ο Δημήτρης Ιτούδης, όσο και ο Σκότι Ουίλμπεκιν ανέλαβαν δράση, προκειμένου να τον πείσουν να μετακομίσει στην Πόλη και παρά τις ενστάσεις που είχε στην αρχή ο 22χρονος άσος, καθώς λάτρευε το Βελιγράδι και την καθημερινότητα στην Παρτίζαν, εν τέλει είπε το μεγάλο «ναι».

Η υπόθεση ωστόσο δεν αναμένεται να τελειώσει έτσι ανώδυνα. Κι αυτό γιατί όπως αναφέρουν Μέσα από το Βελιγράδι, η Παρτίζαν δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει τον παίκτη και μάλιστα οι δύο πλευρές δεν αποκλείεται να λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια. Στην ομάδα του Βελιγραδίου τονίζουν πως ο παίκτης δεν είχε buy out για να μείνει ελεύθερος και εξακολουθεί να δεσμεύεται με συμβόλαιο με την ομάδα, παρά το γεγονός πως υπέγραψε στην Φενέρμπαχτσε για τα επόμενα 2+1 χρόνια.

Για να δελεάσει τον παίκτη μάλιστα η Φενέρμπαχτσε κατέθεσε μια πολύ μεγάλη προσφορά, η οποία ήταν σαφώς ανώτερη από εκείνη της Παρτίζαν, κάτι που σε συνδυασμό με την πίεση που άσκησαν οι άνθρωποι της τουρκικής ομάδας, οδήγησαν τον Μάνταρ να πει το «ναι» στην πρόταση που είχε στα χέρια του και να μετακομίσει στην Κωνσταντινούπολη.