Οι πιθανοί αντίπαλοι του Περιστερίου στα προημιτελικά του BCL

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Περιστερίου στα προημιτελικά του BCL

Χρήστος Τσάλτας 23:48 - 19.03.2024

Το Περιστέρι κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του BCL, με επικό τρόπο και πλέον στρέφει την προσοχή του στην κλήρωση της ερχόμενης Πέμπτης.

Τρεις είναι οι πιθανοί αντίπαλοι του Περιστερίου στα προημιτελικά του BCL. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη παρά το γεγονός πως ξεκίνησε τη φάση των 16 με 3 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια στον πρώτο γύρο, στον δεύτερο έκανε ένα εκπληκτικό ντεμαράζ και κόντρα στα προγνωστικά έγραψε ιστορία.

Η πολύ σημαντική νίκη κόντρα στην Καρσίγιακα με 76-73 έδωσε τη θέση της στον θρίαμβο κόντρα στην Χάποελ Ιερουσαλήμ, στην Ουγγαρία, με 61-76. Και απέμενε ένα βήμα, σε συνδυασμό με ένα ακόμα αποτέλεσμα, για να τελειώσει η δουλειά.

Κόντρα στην Τενερίφη η ομάδα των δυτικών προαστίων πήρε σπουδαία νίκη με 90-82 και έκλεισε θέση για την οκτάδα. Στην κλήρωση της Πέμπτης (21/03) δεν θα έχει ως πιθανό αντίπαλο την ομάδα του Τσους Βιντορέτα, λόγω του γεγονότος πως την αντιμετώπισε στην φάση των 16.

Αυτό δεν σημαίνει πως το έργο της ομάδας του Βασίλη Σπανούλη θα είναι εύκολο. Κάθε άλλο. Οι Περιστεριώτες θα έχουν τρεις πιθανούς αντιπάλους. Την Ουνικάχα Μάλαγα, που τελείωσε τη φάση των 16 με το απόλυτο (6-0) και του το Περιστέρι τέθηκε αντιμέτωπο με την ομάδα του Ίμπον Ναβάρο στην πρώτη φάση, μετρώντας 1 νίκη και 1 ήττα, ως απολογισμό

Η Μάλαγα είναι η μοναδική σίγουρη, για την ώρα. Διότι οι επόμενες δύο θα προκύψουν από τα αποτελέσματα της Τετάρτης. Πρόκειται για μία εκ των Βόννη ή Λούντβιγκσμπουργκ, με τις δύο ομάδες να κοντράρονται την Τετάρτη με φόντο την πρώτη θέση του ομίλου, για την οποία έχει ελαφρύ προβάδισμα η Βόννη, χάρη στο 80-75 με το οποίο είχε επικρατήσει στο παιχνίδι του πρώτου γύρου. Εάν η κάτοχος του BCL κερδίσει ή χάσει με διαφορά μικρότερη των 5 πόντων, τότε θα είναι μία εκ των πιθανών αντιπάλων του Περιστερίου. Αν όμως η Λούντβιγκσμπουργκ κερδίσει με διαφορά μεγαλύτερη των 5 πόντων, τότε αυτή θα είναι μια από τις πιθανές αντιπάλους.

Την ίδια ώρα πιθανή αντίπαλος θα είναι και μία εκ των Μούρθια ή Χάποελ Χολόν. Εάν η Μούρθια επικρατήσει της Χολόν, τότε θα τερματίσει στην κορυφή του ομίλου. Εάν όμως κερδίσει η Χάποελ Χολόν την Μούρθια και επικρατήσει και ο Προμηθέας της ΑΕΚ, τότε θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία στο 4-2 με Μούρθια, Χολόν και Προμηθέα. Σε αυτή την περίπτωση θα παίξει ρόλο η διαφορά νίκης της Χάποελ Χολόν για να κριθεί η κατάταξη, με την Μούρθια να είναι το φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Οι ομάδες που θα μπουν στην ίδια κλήρωση ως πιθανοί αντίπαλοι του Περιστερίου στη φάση των 16 του BCL:

Ουνικάχα Μάλαγα

Βόννη/Λούντβιγκσμπουργκ

Μούρθια/Χάποελ Χολόν

Αναντολού Εφές - Ολυμπιακός 85-72: Τρίποντη εκτέλεση στην Κωνσταντινούπολη