Με 11άδα ο Παναθηναϊκός κόντρα στο Περιστέρι λόγω των απουσιών

Με 11άδα ο Παναθηναϊκός κόντρα στο Περιστέρι λόγω των απουσιών

Ηλίας Λαλιώτης 19:58 - 14.10.2023 / Ανανεώθηκε: 20:09 - 14.10.2023

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει το Περιστέρι στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» χωρίς τους Σλούκα, Γκάι, Μήτογλου, αλλά και τον Σαμοντούροβ που αγωνίστηκε με τον Πανερυθραϊκό.

Τον τρίτο του αγώνα μέσα σε έξι ημέρες δίνει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος αντιμετωπίζει το Περιστέρι, σε λιγότερο από 48 ώρες μετά τη νίκη επί της Μπάγερν για την Euroleague. Ο κόουτς Εργκίν Αταμάν έχει να διαχειριστεί σημαντικές απουσίες για το παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής της Basket League, καθώς δεν υπολογίζει στον τραυματία Ντίνο Μήτογλου, ενώ εκτός θα μείνει και ο Κώστας Σλούκας για να προφυλαχθεί μετά το τράβηγμα που υπέστη στη γάμπα. 

Ο Έλληνας γκαρντ είναι εξαιρετικά αμφίβολος και για το πρώτο ματς της... διαβολοβδομάδας με την Φενέρμπαχτσε (17/10) στην Κωνσταντινούπολη, αλλά αναμένεται να είναι διαθέσιμος για αυτό με την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΟΑΚΑ, που είναι προγραμματισμένο για τις 20 Οκτωβρίου.

Εκτός από την αναμέτρηση με το Περιστέρι θα μείνει και ο Κάιλ Γκάι τον οποίο επέλεξε ο Αταμάν ως τον ξένο που δεν θα βρίσκεται στην εξάδα, ώστε να έχει στη διάθεσή του, τους Λούκα Βιλντοζα, Τζέριαν Γκραντ, Μάριους Γκριγκόνις, Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και Ματίας Λεσόρ. Άλλωστε ο Αμερικανός γκαρντ δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση και το ματς με την Μπάγερν αγωνίστηκε μόλις 6 λεπτά, έχοντας 0/2 σουτ.

Ο Παναθηναϊκός, μάλιστα, δεν συμπληρώνει ούτε καν 12άδα, αφού εκτός είναι και ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ. Ο νεαρός φόργουορντ είχε υποχρεώσεις με τον Πανερυθραϊκό στην Elite League λίγη ώρα νωρίτερα (ήττα 64-62 εκτός έδρας από τον Χαρίλαο Τρικούπγ Μεσολογγίου, με τον ίδιο να καταγραφεί 1 μπλογκ στη στατιστική του σε 8:33 συμμετοχής).

Η 11άδα του Παναθηναϊκού αποτελείται από τους: Καλαϊτζάκη, Βιλντόζα, Μωραΐτη, Μπαλτσερόφσκι, Παπαπέτρου, Γκραντ, Λεσόρ, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ και Μαντζούκα.