To Top 10 της δεύτερης αγωνιστικής της EuroLeague, με τον Ματίας Λεσόρ ένα βήμα πριν την κορυφή (vid)
i

© 2023 EuroLeague Basketball

To Top 10 της δεύτερης αγωνιστικής της EuroLeague, με τον Ματίας Λεσόρ ένα βήμα πριν την κορυφή (vid)

Sportal newsroom 12:38 - 14.10.2023 / Ανανεώθηκε: 13:25 - 14.10.2023

Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη πράξη της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και στις δέκα καλύτερες φάσεις της αγωνιστική εμφανίστηκε ξανά ο Ματίας Λεσόρ. Ο Γάλλος σέντερ αυτή τη φορά... έχασε μόνο από τον Άρνας Μπουτκεβίτσιους της Ζαλγκίρις Κάουνας.

Από την περασμένη σεζόν, όταν ήταν ακόμα παίκτης της Παρτίζαν, ο Ματίας Λεσόρ άρχισε να τροφοδοτεί με μεγάλη συχνότητα το κοινό του ευρωπαϊκού μπάσκετ με εντυπωσιακές φάσεις. Πλέον, το κάνει για λογαριασμό του Παναθηναϊκού κι αφού πρεμιέρα -παρά την ήττα από τον Ολυμπιακό- είχε βρεθεί στο Νο 3 των καλύτερων φάσεων της πρώτης αγωνιστικής. Τώρα... σκαρφάλωσε μία θέση ακόμα. 

Αφού ολοκληρώθηκε η δεύτερη πράξη της λίγκας, ο Γάλλος σέντερ έπιασε στασίδι στη λίστα με τις δέκα καλύτερες στιγμές. Το δυναμικό του κάρφωμά κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου, τη μέρα που οι «πράσινοι» πήραν την πρώτη φετινή τους νίκη στην Ευρώπη, ήρθε έπειτα από μία σπουδαία πάσα του Λούκα Βιλντόζα και η συνεργασία τους καταγράφηκε ως εντυπωσιακή. Μάλιστα, η EuroLeague χρειάστηκε σκέψη για να αποφασίσει ποια είναι η καλύτερη φάση ολόκληρης της αγωνιστικής. 

Ο Ντάνιελ Χάκετ πέρασε τον Ντατόμε και έγινε ο πρώτος Ιταλός σκόρερ στην ιστορία της EuroLeague
EUROLEAGUE

10:13 - 14.10.2023

Ο Ντάνιελ Χάκετ πέρασε τον Ντατόμε και έγινε ο πρώτος Ιταλός σκόρερ στην ιστορία της EuroLeague

Το βράδυ της Παρασκευής (13/10) στο Πριγκιπάτο, τη μέρα δηλαδή που η Βίρτους Μπολόνια διέλυε τη Μονακό, ο Ντάνιελ Χάκετ έβαλε 8 πόντους και έφθασε 2.283 στο επίπεδο της EuroLeague. Πέρασε τον Τζίτζι Ντατόμε και πλέον είναι αυτός ο πρώτος Ιταλός σκόρερ στην κορυφαία διοργάνωση της ηπείρου.

Τελικά επέλεξε ένα άλλο κάρφωμα για την κορυφή και συγκεκριμένα αυτό του Άρνας Μπουτκεβίτσιους της Ζαλγκίρις Κάουνας που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της σπουδαίας νίκης της ομάδας του κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Έτσι, ο Λεσόρ βρέθηκε στη δεύτερη θέση της λίστας και επιφυλάσσεται για το μέλλον...