Οι υψηλές πτήσεις του Περιστερίου και μια οικογένεια που καθοδηγείται ευλαβικά από τον Βασίλη Σπανούλη

Οι υψηλές πτήσεις του Περιστερίου και μια οικογένεια που καθοδηγείται ευλαβικά από τον Βασίλη Σπανούλη

Νίκος Καλαμπάκας 12:47 - 14.03.2024 / Ανανεώθηκε: 12:48 - 14.03.2024

Η νίκη του Περιστερίου επί της Χάποελ πιστοποιεί ότι στις δυτικές συνοικίες της Αθήνας το μπάσκετ ζει και βασιλεύει. Και πως να μην το κάνει άλλωστε όταν η ομάδα καθοδηγείται από τον Βασίλη Σπανούλη που σε όλη του την καριέρα ζούσε για να κατακτά κορυφές!

Ένας σύλλογος, δύο διαφορετικά ρόστερ, μια τρομερή ομάδα και ένας κοινός παρονομαστής: Ο Βασίλης Σπανούλης έχει μετατρέψει τους «Πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης» σε μια ομάδα - όνειρο και το Sportal καταγράφει τα κατορθώματα του στον πάγκο της ομάδας.

Ήταν 19 Οκτωβρίου του 2022 όταν το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη επικρατούσε της πανίσχυρης Τενερίφης για τη 2η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ με 88-81. Μόλις είχε κάνει το 2/2 στους ομίλους του BCL και μαζί είχε κάνει δήλωση ότι στον μεγαλύτερο Δήμο της χώρας, το μπάσκετ ζει και βασιλεύει.

Τζούιστον, Μπίλαν, Φρανσίσκο, Ραντάνοφ, Πουλιανίτης, Ντένμον, Κασελάκης, Ντέιβις, Γκιουζέλης, Ζούγρης και Σταυρακόπουλος συνέθεταν το ρόστερ εκείνης της μεγάλης νίκης.

Έναν χρόνο και πέντε μήνες μετά, το Περιστέρι συνεχίζει να πραγματοποιεί υψηλές πτήσεις. Οι νίκες κόντρα στην Καρσίγιακα και τη Χάποελ για τη 2η φάση των ομίλων του BCL το κρατάνε ζωντανό στη διεκδίκηση της πρόκρισης και στην πόλη που εδρεύει η ομάδα ο κόσμος είναι υπερήφανος για το «καμάρι» της και μπορεί να ονειρεύεται ακόμα.

Κασελάκης, Μήτρου Λονγκ, Ράγκλαντ, Ουίλιαμς, Ντάνγκουμπιτς, Πουλιανίτης Ρένφρο, Τόμπσον, Ξανθόπουλος και Ζούγρης συνθέτουν το φετινό ρόστερ, το οποίο κοιτάζει στα μάτια κάθε αντίπαλο που βρίσκεται στον δρόμο του και παίρνει νίκες κόντρα σε ομάδες που είναι στα φαβορί για την κατάκτηση του BCL.

Ο Σπανούλης ξέρει να χτίζει ομάδες

Από το περσινό ρόστερ έχουν αλλάξει όλοι οι ξένοι παίκτες της ομάδας και οι μόνοι αθλητές που έχουν μείνει στο πλευρό του Βασίλη Σπανούλη, είναι οι Έλληνες Κασελάκης, Πουλιανίτης και Ζούγρης. Η ομάδα δηλαδή άλλαξε κατά τα 9/12α της κι όμως ο Kill Bill έχει καταφέρει να την κρατά σε τοπ επίπεδο και να ανταγωνίζεται κάθε σύλλογο που προσπαθεί να του βάλει εμπόδια!

O άνθρωπος που ως αθλητής τρομοκρατούσε κάθε άμυνα που προσπαθούσε να τον σταματήσει, έχει μετατραπεί σε έναν προπονητή που με την άμυνά του καταφέρνει να αχρηστεύει κάθε επιθετικό όπλο που προσπαθεί να κάνει ζημιά στην ομάδα του.

Από τον πρώτο του κιόλας χρόνο στον πάγκο του Περιστερίου κατάφερε να το μετατρέψει σε σημείο αναφοράς, κατακτώντας μεγάλες νίκες κόντρα σε αντιπάλους με μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία και φυσικά στόχους μόνο για την κορυφή.

Οι παίκτες του παίζουν και για τον προπονητή τους και αυτός τους καθοδηγεί μαεστρικά, τους χαρίζει πολύτιμες εμπειρίες και μαζί τη διάθεση να ονειρεύονται ότι μπορούν να πετάνε ψηλά και να κατακτούν στόχους και κορυφές.

Ο ρόλος της διοίκησης

Σε αυτό φυσικά συμβάλει και η διοίκηση της ομάδας. Η απόφαση να εμπιστευθούν τον πάγκο στον Βασίλη Σπανούλη, συνδυάζεται από απόλυτη εμπιστοσύνη στον Έλληνα κόουτς. Οι υπεύθυνοι του τμήματος εκτελούν τις επιθυμίες του προπονητή του, του φέρνουν τους παίκτες που ζητάει και το αποτέλεσμα είναι να βλέπουμε σε κάθε αγώνα μια ομάδα έτοιμη να ζήσει και να πεθάνει για όσα παλεύει σκληρά μέσα στα παρκέ...

🔴Sportal Euroleague Show με Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός και όλη τη δράση της Πέμπτης