Η Παυλοπούλου έγινε η πιο ακριβοπληρωμένη Ελληνίδα παίκτρια με ηγεμονικό συμβόλαιο στην Σοπρόν

Πηνελόπη Παυλοπούλου

Η Παυλοπούλου έγινε η πιο ακριβοπληρωμένη Ελληνίδα παίκτρια με ηγεμονικό συμβόλαιο στην Σοπρόν

Χρήστος Τσάλτας 19:43 - 07.05.2024 / Ανανεώθηκε: 04:44 - 20.05.2024

Έπειτα από μια διετία στα πράσινα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, η Πηνελόπη Παυλοπούλου θα συνεχίσει την καριέρα της στην ουγγρική Σοπρόν, υπογράφοντας το μεγαλύτερο συμβόλαιο Ελληνίδας παίκτριας.

Τα τελευταία δύο χρόνια η Πηνελόπη Παυλοπούλου αποτέλεσε μία από τις παίκτριες που ηγήθηκαν για λογαριασμό του Παναθηναϊκού υπό τις οδηγίες της Ελένης Καπογιάννη. Στη διετία αυτή η Ελληνίδα γκαρντ βοήθησε το «τριφύλλι» να επιστρέψει στους τίτλους, κατακτώντας δύο Κύπελλα Ελλάδας.

Έπειτα από το φινάλε της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, με τον Παναθηναϊκό να γνωρίζει την ήττα στο Game 5 των τελικών του πρωταθλήματος, κόντρα στον Ολυμπιακό, η διεθνής γκαρντ αναμένεται να αλλάξει περιβάλλον, αλλά και χώρα γενικότερα.

Ξανά στον Πειραιά: Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό και κατέκτησε τον τίτλο στο μπάσκετ γυναικών
Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

15:29 - 28.04.2024

Ξανά στον Πειραιά: Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό και κατέκτησε τον τίτλο στο μπάσκετ γυναικών

Στον πέμπτο τελικό της Α1 Γυναικών, ο Ολυμπιακός επικράτησε με άνεση του Παναθηναϊκού, έφθασε στο υπέρ του 61-45 και πήρε για τρίτη διαδοχική χρονιά το πρωτάθλημα!

Αυτό γιατί έδωσε τα χέρια με την Σοπρόν ενόψει της νέας σεζόν, φτάνοντας σε deal για συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους. Η ουγγρική ομάδα είναι μια από παραδοσιακές δυνάμεις στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, έχοντας σταθερά στη σύνθεσή της παίκτριες που αγωνίζονται στο WNBA. Χαρακτηριστικό παράδειγμα πως το 2022, όταν κατέκτησε την Euroleague Women βασική σέντερ της ομάδας ήταν η Στέφανι Ντόλσον, που αγωνίζεται στις Ουάσιγκτον Μίστικς.

Η Παυλοπούλου έχει δώσει τα χέρια με την Σοπρόν, με ένα συμβόλαιο το οποίο την κάνει την πιο ακριβοπληρωμένη Ελληνίδα αυτή τη στιγμή. Κι αυτό γιατί οι πληροφορίες του Sportal αναφέρουν πως το συμβόλαιο που θα υπογράψει με την ουγγρική ομάδα θα της αποφέρει 100.000 ευρώ, ενώ με τα bonus φτάνει στις 110 χιλιάδες συνολικά. Ένα ποσό που δεν μπορούσε να ματσάρει ο Παναθηναϊκός σε καμία περίπτωση, ενώ και εκείνη ήθελε να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης, με μια ομάδα που πρωταγωνιστεί παραδοσιακά στο τοπ επίπεδο.

Με την εξέλιξη αυτή η Παυλοπούλου υπογράφει ένα από τα πιο μεγάλα συμβόλαια στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ γυναικών, «εξαργυρώνοντας» με τον καλύτερο τρόπο την αγωνιστική της πρόοδο όλα αυτά τα χρόνια.

Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Μακάμπι Τελ Αβίβ και φόντο το Final 4 του Βερολίνου!