Πιτίνο: «Φέρτε το 7ο στο σπίτι»

Ρικ Πιτίνο

Πιτίνο: «Φέρτε το 7ο στο σπίτι»

Άγγελος Φραγκισκάτος 14:11 - 08.05.2024 / Ανανεώθηκε: 18:51 - 19.05.2024

Ο Ρικ Πιτίνο συνεχάρη τον Παναθηναϊκό AKTOR για την πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR επικράτησε στο κατάμεστο ΟΑΚΑ με 81-72 κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και προκρίθηκε στο Final 4 της φετινής Euroleague.

Για το τριφύλλι η επικράτηση αυτή είχε ιστορική σημασία, καθώς το «τριφύλλι» επιστρέφει στο μεγάλο ραντεβού του Final 4 από το 2012, όταν και αγωνίστηκαν για τελευταία φορά σε ραντεβού τίτλου. Ήταν στην Κωνσταντινούπολη, όταν και ο Παναθηναϊκός AKTOR, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο του αντιμετώπισε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον ημιτελικό, νικώντας ξανά την Μακάμπι Τελ Αβίβ σε σειρά playoffs με 3-2.

Η πρόκριση αυτή, για τους «πράσινους» σήμανε και την 12η παρουσία σε Final 4 της Euroleague, καθώς από το 1994 έως και σήμερα, μετρώντας και 6 κατακτήσεις, με τελευταία αυτή του 2011 στην Βαρκελώνη.

Πρώτος σκόρερ του «τριφυλλιού» ο Κέντρικ Ναν, ο οποίος με 26 πόντους (6/10 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 κλέψιμο οδήγησε τον Παναθηναϊκό AKTOR στην πρόκριση και ετοιμάζεται για τη διεκδίκηση της κούπας στη rookie χρονιά του.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο Ρικ Πιτίνο θέλησε μέσω των social media να συνεχάρη τον Παναθηναϊκό AKTOR για την πρόκριση στο Final 4 της Euroleague και έδωσε το σύνθημα για κατάκτηση της κούπας.

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη σπουδαία νίκη που τον οδήγησε στο Final 4. Πάμε για το 7ο!!! Φέρτε τον τίτλο σπίτι!», έγραψε ο άλλοτε προπονητής του τριφυλλιού στο Twitter.

🔴 Παναθηναϊκός - Μακάμπι 81-72: Nunnstoppable στο δρόμο για το Βερολίνο!

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!