Πλάθα: «Να παίξουμε κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου σαν να είναι το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν»

Ζοάν Πλάθα

Πλάθα: «Να παίξουμε κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου σαν να είναι το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν»

Χρήστος Τσάλτας 14:42 - 12.11.2023 / Ανανεώθηκε: 14:42 - 12.11.2023

Ο Ζοάν Πλάθα έστειλε μήνυμα... νίκης ενόψει του αγώνα της AEK Betsson με τον Κολοσσό Ρόδου, υπογραμμίζοντας πως οι παίκτες του θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την αναμέτρηση της Δευτέρας σαν να είναι το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν.

Επιστροφή στις εν Ελλάδι υποχρεώσεις για την ΑΕΚ Betsson, που αντιμετωπίζει τον Κολοσσό Ρόδου (13/11, 17:15), με στόχο ακόμα μια νίκη, που θα είναι η τρίτη στη φετινή Basket League σε έξι αγώνες.

Ο Ζοάν Πλάθα μιλώντας για την αναμέτρηση στο κλειστό των Άνω Λιοσίων υπογράμμισε πως οι παίκτες του θα πρέπει να παρουσιαστούν με την δέουσα σοβαρότητα και να αντιμετωπίσουν το παιχνίδι ως το... τελευταίο της σεζόν.

Ο προπονητής της ΑΕΚ μιλώντας για την αναμέτρηση απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου τόνισε: «Προερχόμαστε από ακόμη μία σημαντική νίκη στην Ευρώπη, αλλά συνήθως κάποιες νίκες και γενικότερα κάποιες καλές στιγμές δεν σε βοηθούν πάντα. Θα έλεγα μάλιστα πως πολλές φορές σε κοιμίζουν. Τον αγώνα με τον Κολοσσό, θα πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε σαν να είναι ο τελευταίος αγώνας Πρωταθλήματος.

Αυτό, που πρέπει να κάνουμε, είναι να θυμηθούμε τις καλές στιγμές του αντιπάλου μας. Ο Κολοσσός έχει κερδίσει το Περιστέρι. Ήταν πολύ ανταγωνιστικός με τον Άρη. Γενικά, έχει πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις. Και έφερε και έναν παίκτη (Γκάουντλοκ), ο οποίος έβαλε 22 πόντους στο πρώτο του ματς.

Και βεβαίως, να θυμηθούμε (και) τις δικές μας κακές στιγμές στο Πρωτάθλημα. Οι ήττες το… καλό, που κάνουν, είναι να σε αναγκάσουν να βελτιώσεις κάποιες αδυναμίες σου. Δεν θα πρέπει, ωστόσο, να προσθέσουμε παραπάνω πίεση στους εαυτούς μας. Οι ήττες αυτές ανήκουν στο παρελθόν. Αυτό, που πρέπει να προσθέσουμε στο παιχνίδι μας είναι οι βελτιωτικές κινήσεις εξαιτίας κάποιων αδυναμιών, που είχαμε εμφανίσει σ’ εκείνες τις αναμετρήσεις».