Ποιος είναι ο Μπαένα που απέβαλλε τον Μπαρτζώκα!
i

© Photo by Regina Hoffmann/Euroleague Basketball via Getty Images

Ποιος είναι ο Μπαένα που απέβαλλε τον Μπαρτζώκα!

Γιάννης Πάλλας 17:41 - 20.03.2024 / Ανανεώθηκε: 17:41 - 20.03.2024

Ο Ισπανός ρέφερι Αλμπέρτο Μπαένα που έβγαλε εκτός εαυτού τον προπονητή του Ολυμπιακού Γιώργο Μπαρτζώκα

Η αποβολή του Γιώργου Μπαρτζώκα στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα του Ολυμπιακού με την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη έφερε στο προσκήνιο τον Αλμπέρτο Μπαένα!

Ο Ισπανός διαιτητής μέσα από την αποβολή του Έλληνα τεχνικού κέρδισε «τα δεκαπέντε λεπτά δημοσιότητας» που έλεγε κάποτε και ο Άντι Γουόρχολ ότι αναλογούν στον κάθε άνθρωπο.

Βέβαια, μπορεί ο Αλμπέρτο Μπαένα να «σφυρίζει» αγώνες της Euroleague την τελευταία τριετία και να ήταν στην... αφάνεια της διοργάνωσης, αλλά εργάζεται αρκετά χρόνια στο referee department. Αποτελούσε για χρόνια έναν από τους άμεσους συνεργάτες του Κώστα Ρήγα επικεφαλής της διαιτησίας της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αλλά και του διαδόχου του Ρίτσαρντ Στόουκς.

Είναι διαιτητής με πολλά παιχνίδια στο ενεργητικό του στην Liga Endesa (ACB) ο οποίος διακρίνεται για την αυστηρότητα του και την ξεκάθαρη θέση του, όσον αφορά κάθε απόφαση του.

Επίσης ήταν μέλος της τριάδας των διαιτητών στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του Ντάνι Ιερεθουέλο. Πρόκειται για την αναμέτρηση της Εθνικής Ισπανίας με την ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών που πραγματοποιήθηκε στη Μάλαγα, όπου ο Ιερεθουέλο «κρέμασε» τη σφυρίχτρα του και είχε ως συνοδοιπόρους του στο τελευταίο ματς τον συμπατριώτη του Αλμπέρτο Μπαένα και τον Ιταλό Κάρλος Περούγκα.

Η επετειακή φανέλα της Ζαλγκίρις για τα 25 χρόνια από την κατάκτηση της Euroleague έφερε γούρι στο Κάουνας (vid)
EUROLEAGUE

17:09 - 20.03.2024

Η επετειακή φανέλα της Ζαλγκίρις για τα 25 χρόνια από την κατάκτηση της Euroleague έφερε γούρι στο Κάουνας (vid)

Εικοσιπέντε χρόνια μετά την πρώτη και τελευταία κατάκτηση της Euroleague, η Ζαλγκίρις έπαιξε κόντρα στην ομάδα που αντιμετώπισε στον τελικό του 1999, την Βίρτους Μπολόνια και το... γιόρτασε και πάλι με νίκη!

Εν κατακλείδι, ανεξάρτητα από την απόφαση του Αλμπέρτο Μπαένα που οδήγησε στην αποβολή του Γιώργου Μπαρτζώκα, είναι πολύ πιθανό να αποφευχθεί νέα συνάντηση του Ολυμπιακού με τον Ισπανό διαιτητή ως το τέλος της σεζόν.