Ουόκαπ: «Ο Σλούκας με... έσωσε»

Τόμας Ουόκαπ

Ουόκαπ: «Ο Σλούκας με... έσωσε»

Sportal newsroom 15:19 - 20.03.2024

Ο Τόμας Ουόκαπ μίλησε για την παρουσία του στον Ολυμπιακό, εξήγησε γιατί χρωστάει πολλά στον Κώστα Σλούκα και έπλεξε το εγκώμιο του Κώστα Παπανικολάου, δηλώνοντας μεγάλος φαν του.

Ο Τόμας Ουόκαπ είναι ένα από τα πρόσωπα που έχουν «σημαδέψει» την πορεία του Ολυμπιακού στην Euroleague την τελευταία τριετία. Ο Αμερικανός γκαρντ αποτελεί σταθερά σημείο αναφοράς για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, κάνοντας τη δουλειά σε άμυνα και επίθεση.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο basketnews.com μίλησε για σημαντικές στιγμές του με την φανέλα του Ολυμπιακού, αλλά και όχι μόνο. Από το κλέψιμο πάνω στον Κώστα Σλούκα, ως παίκτης της Ζαλγκίρις, πίσω στο 2021, ως το μεγάλο τρίποντο του πρώην συμπαίκτη του, κόντρα στην Φενέρμπαχτσε, για το οποίο παραδέχτηκε πως τον... έσωσε, έπειτα από ένα μεγάλο λάθος που έκανε μερικές στιγμές νωρίτερα.

Μιλώντας για το κλέψιμο πάνω στον Σλούκα ο γκαρντ του Ολυμπιακού γύρισε τον χρόνο πίσω και θυμήθηκε πως: «είχαμε ένα φάουλ να δώσουμε και αποφάσισα να πάω για το κλέψιμο. Ήξερα ότι ο Σλούκας ήθελε να πάει αριστερά και το περίμενα. Δεν είχα ιδέα ποιος ερχόταν από πίσω μου. Βλέποντας ξανά τη φάση, ο Λιβιό θα μπορούσε να με είχε μπλοκάρει. Είναι σα να πέταξα την μπάλα στο καλάθι και να δω τι θα συμβεί. Ίσως είναι το καλύτερο play της καριέρας μου».

Για το σουτ του Σλούκα στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στην Φενέρμπαχτσε είπε: «Πριν από αυτό του σουτ είχα κάνει ένα τεράστιο λάθος. Τεράστιο λάθος. Είχαμε την μπάλα, πήραμε το αμυντικό ριμπάουντ, πέταξα την μπάλα και τα τελευταία δευτερόλεπτα προσπάθησα να την κρατήσω. Ο Γκούντουριτς σκόραρε και αυτό το σουτ για μένα είναι κάτι περισσότερο από το "κερδίσαμε το παιχνίδι". Με έσωσε και του το είπα πηγαίνοντας προς το τούνελ που πανηγυρίζαμε, "με έσωσες"».

Την ίδια ώρα δεν παρέλειψε να αποθεώσει και έναν συμπαίκτη του, τον αρχηγό του Ολυμπιακού, Κώστα Παπανικολάου. «Είμαι συμπαίκτης, φίλος αλλά και ένας φαν του Παπανικολάου. Έχω δει πολλά highlights του Παπανικολάου ακόμα και από το NBA, είμαι junkie του μπάσκετ»

Sportal Euroleague Show με Ερυθρός Αστέρας - Παναθηναϊκός και όλη τη δράση της Τετάρτης