Πρεμιέρα για ΠΑΟΚ και Προμηθέα στο BCL, o Άρης ψάχνει την πρώτη του νίκη στο EuroCup

Πρεμιέρα για ΠΑΟΚ και Προμηθέα στο BCL, o Άρης ψάχνει την πρώτη του νίκη στο EuroCup

Γιώργος Γαβριλάκης 09:58 - 18.10.2023 / Ανανεώθηκε: 10:02 - 18.10.2023

Μετά τη νίκη της ΑΕΚ στο Basketball Champions League της FIBA τη... σκυτάλη παίρνουν για την πρεμιέρα τους ο ΠΑΟΚ που αντιμετωπίζει στην Τουρκία την Γαλατασαράι (18/10, 19:00, Cosmote Sport 5) και ο Προμηθέας που φιλοξενεί την τσέχικη Οπάβα (18/10, 20:30, Cosmote Sport 4) - Στο EuroCup o Αρης παίζει με την Τουρκ Τέλεκομ (18/10, 20:00, Novasports prime) στη Θεσσαλονίκη για την τρίτη αγωνιστική.

Τέσσερις ελληνικές ομάδες έπαιξαν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις το βράδυ της Τρίτης (17/10) και μόνο η ΑΕΚ κατάφερε να νικήσει. Το έκανε απέναντι στη Λούντβιγκσμπουργκ για το Basketball Champions League, στην ίδια λίγκα που το Περιστέρι έχασε στο ΛεΜαν από την τοπική ομάδα. 

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφεραν στην EuroLeague και την Τετάρτη (18/10) μπαίνουν στη... μάχη ο ΠΑΟΚ και ο Προμηθέας για τη διοργάνωση της FIBA (BCL), ενώ ο Άρης εμφανίζεται στο πρόγραμμα της τρίτης αγωνιστικής του EuroCup και ψάχνει την πρώτη του νίκη. 

Πιο αναλυτικά, ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τη Γαλατασαράι στην Κωνσταντινούπολη (18/10, 19:00, Cosmote Sport 5) για τον έβδομο όμιλο, ενώ ο Προμηθέας υποδέχεται στην Πάτρα την Οπάβα (18/10, 20:30, Cosmote Sport 4) με την οποία έχουν κοινή παρουσία στο δεύτερο γκρουπ του BCL. Πρόκειται για αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του θεσμού και κάθε αρχή είναι και δύσκολη, αλλά υπάρχει διάθεση και προοπτική για ένα θετικό ξεκίνημα σε μία ανταγωνιστική λίγκα υψηλών απαιτήσεων. 

Στο EuroCup, o Άρης που έχει αποτύχει να πάρει μία νίκη στα πρώτα δύο παιχνίδια (εντός με την Γκραν Κανάρια και εκτός με την Λιετκαμπέλις), υποδέχεται την Τουρκ Τέλεκομ στη Θεσσαλονίκη (18/10, 20:00, Novasports prime) ελπίζοντας σε μια πιο αποτελεσματική εμφάνιση και στην πρώτη φετινή του ευρωπαϊκή νίκη. Απέναντι βέβαια, σε μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα με υψηλότερους στόχους και μεγαλύτερη προοπτική στη δεύτερη λίγκα της EuroLeague Basketball. 

O Άρης αποτελεί την μόνη ελληνική εκπροσώπηση στο EuroCup με τη συμμετοχή του στο Group Β του θεσμού, έναν όμιλο που για να... επιβιώσει ταυτόχρονα με τις εγχώριες υποχρεώσεις του θα πρέπει να αναβαθμίσει αρκετά το παιχνίδι του. Έχει να ανταγωνιστεί άλλωστε, ομάδες όπως η Ουλμ (πρωταθλήτρια Γερμανίας), η Γκραν Κανάρια φυσικά που πέρσι κατέκτησε το τρόπαιο, αλλά και οι Μπουρζ και Μπουντούτσνοστ που δείχνουν ικανές να φθάσουν πολύ ψηλά.