Στην Πάτρα για τον Προμηθέα ο Ντεσόν Στέφενς (vid)

Ντεσόν Στέφενς

i

© aba

Στην Πάτρα για τον Προμηθέα ο Ντεσόν Στέφενς (vid)

Sportal newsroom 12:17 - 22.07.2023 / Ανανεώθηκε: 12:23 - 22.07.2023

Ο 33χρονος Αμερικανός φόργουορντ Ντεσόν Στέφενς είναι η επιλογή του κόουτς Παπαθεοδώρου για τη front line του Προμηθέα. Ο παίκτης ανακοινώθηκε από τους Πατρινούς και αυτή είναι η 11η ομάδα του στην ευρωπαϊκή του καριέρα.

Στα 33 του χρόνια ο Ντεσόν Στέφενς έχει κάνει βρεθεί σε τόσους προορισμούς και τόσα μέρη για δουλειά, που θα μπορούσε κάλλιστα να κάνει ταξιδιωτική εκπομπή στην τηλεόραση. Το ταλέντο του όμως, εστιάζεται στο μπάσκετ και ο Αμερικανός φόργουορντ ετοιμάζεται για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. 

Τη νέα σεζόν θα εμφανίζεται με τον Προμηθέα Πατρών κι αφού έχει ήδη... αλωνίσει όλη την Ευρώπη (και όχι μόνο) αγωνιζόμενος στην Τουρκία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Βοσνία, το Ισραήλ, μέχρι και τη Δανία, έρχεται στην Ελλάδα. Είναι η επιλογή του κόουτς Ηλία Παπαθεοδώρου και ο δεύτερος Αμερικανός που υπογράφει μετά τον Κρις Κόφεϊ.

Πέρσι, ο Στέφενς ξεκίνησε τη σεζόν του από τη Βοσνία με την Ιγκοκέα στην οποία πρωτοπήγε το 2021 και ήταν από τους παίκτες που ξεχώρησαν. Στην τελευταία του σεζόν είχε 12,7 πόντους και 7,2 ριμπάουντ, ενώ κατά τη διάρκειά της αποχώρησε και πήγε στην Σάσαρι. Έχοντας παίξει κατά τη διάρκεια της καριέρας του αρκετές φορές στην Ιταλία (με Κάλιαρι, Φορτιτούντο Μπολόνια, Σκαφάτι) ολοκλήρωσε εκεί τις υποχρεώσεις του (6,6 πόντοι, 5 ριμπάουντ μέσο όρο) και τώρα έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Προμηθέα

«Η ΚΑΕ Προμηθέας ανακοινώνει την απόκτηση του έμπειρου Αμερικανού φόργουορντ, Ντεσόν Στέφενς, ο οποίος θα ενισχύσει τις προσπάθειες της ομάδας μας για την αγωνιστική σεζόν 2023-24.

Γεννήθηκε στις 9 Οκτωβρίου του 1989 στο Λος Άντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών. Έχει ύψος 2,03 και αγωνίζεται στις θέσεις των forward και κυρίως στη θέση «4». Πρόκειται για έναν παίκτη με σπουδαίες εμπειρίες και παραστάσεις από διάφορες λίγκες του κόσμου. Ξεκίνησε την καριέρα του από το NCAA και τους San Diego Aztecs (2011-13), ενώ τη σεζόν 2015-16 ήρθε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, για να αγωνιστεί στην τούρκικη Μπάνβιτ. Ακολούθησε η γαλλική Σαμπανιέ (2015-16), ενώ την επόμενη χρονιά συνέχισε στην ιαπωνική Ακίτα, πριν επιστρέψει στην πατρίδα του, για να παίξει στη G League, για λογαριασμό των Los Angeles D-Fenders. 

Τη σεζόν 2017-18 επέστρεψε στα ευρωπαϊκά γήπεδα και έπαιξε στην ιταλική Κάλιαρι. Eν συνεχεία, είχε δύο πολύ καλές θητείες στο πρωτάθλημα του Ισραήλ, με Μακάμπι Ρισόν και Χάποελ Τελ Αβίβ (2018-19), για να επιστρέψει ξανά στην Ιταλία, πρώτα για την Fortitudo Bologna και μετέπειτα για την Σκαφάρι. Tη σεζόν 2020-21 αγωνίσθηκε στη Δανία με τους Μπέικεν Μπέαρς και ύστερα πήρε μεταγραφή για την Ιγκοκέα από την Βοσνία/Ερζεγοβίνη, που πρωταγωνιστεί και στην Αδριατική Λίγκα. Το πρώτο μισό της σεζόν 2022-23, ο Στέφενς αγωνίστηκε στους Βόσνιους, μετρώντας 12,7 πόντους, 7,2 ριμπάουντ και 2,5 ασίστ μέσο όρο, ενώ τελείωσε την περσινή χρονιά, αγωνιζόμενος στην Ιταλία, αυτή τη φορά με τη φανέλα της Σάσαρι.

Υποδεχόμαστε τον Ντεσόν Στέφενς στην μπασκετική μας οικογένεια και του ευχόμαστε ολόψυχα να έχει μια επιτυχημένη σεζόν, χωρίς τραυματισμούς, βοηθώντας τον Προμηθέα να πετύχει τους στόχους του».