Βραδιά-ρεκόρ για τον Κάουαν στον Προμηθέα

Άντονι Κάουαν

Βραδιά-ρεκόρ για τον Κάουαν στον Προμηθέα

Sportal newsroom 13:46 - 26.11.2023

Ο Άντονι Κάουαν τζούνιορ βαδίζει στην δεύτερη σεζόν του με τη φανέλα του Προμηθέα και κατάφερε να καταγράψει μια ξεχωριστή επίδοση, καθώς μπήκε στην δεκάδα των κορυφαίων σκορερ της ομάδας της Πάτρας.

Όπως αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ: Ο Άντονι Κάουαν επέστρεψε για δεύτερη φορά στο Nick Galis Hall ως αντίπαλος του Άρη Midea, της ομάδας που τον έφερε στην Ελλάδα και ξέχωρα από το ότι είχε καθοριστική συμβολή στην ιστορική, πρώτη νίκη του Προμηθέα στο «Παλέ», έφτασε σε μία μεγάλη λίστα επιτευγμάτων.

Ο Αμερικανός πρώτος σκόρερ του προπέρσινου και πρώτος πασέρ του περσινού Πρωταθλήματος, κατάφερε τα εξής…

*Με τους 21 πόντους που είχε, μπήκε στη 10άδα των σκόρερ του Προμηθέα στη Stoiximan Basket League, αφού ξεπέρασε τον Τζέριαν Γκραντ που είχε 399 στην περίοδο 2020-21. Παράλληλα έγινε ο 10ος στην ιστορία της ομάδας της Πάτρας που έφτασε τους 400+.

Ο Κάουαν «έπιασε» τον συμπαίκτη του Χάντερ Χέιλ στην κορυφή της λίστας των παικτών με τις περισσότερες επιδόσεις 20+ πόντων αφού πλέον έχουν και οι δύο από τέσσερις.

*Ακόμη πιο ξεχωριστό όμως είναι το επίτευγμα του με τις βολές. Είχε 16/21 και έβαλε το όνομα του στην ιστορική λίστα του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, με τις περισσότερες εύστοχες βολές σε έναν αγώνα. Είναι μία επίδοση που σημειώθηκε μόλις για 36η φορά στην ιστορία της Stoximan Basket League.

*Οι 16 εύστοχες βολές του Κάουαν, εκτός από ιστορικό ρεκόρ για τον Προμηθέα, αποτελούν παράλληλα ρεκόρ πενταετίας για το επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Για να βρούμε επίδοση ανάλογη ή μεγαλύτερη, θα πρέπει να γυρίσουμε στις 16 Μαρτίου 2019 όταν ο Στιβ Μπαρτ τζούνιορ μέτρησε 17 εύστοχες βολές στο εντός έδρας παιχνίδι του Ρεθύμνου Cretan Kings με τον Πανιώνιο.

*Ακόμη με αυτές τις βολές, ο Αμερικανός «σκαρφάλωσε» δύο θέσεις στην ιστορική λίστα του Προμηθέα και έγινε ο 4ος της. Έφτασε τις 132 ξεπερνώντας τον Οκτάβιους Έλις και τον Νίκο Γκίκα που είχαν από 127.

*Ο Κάουαν εκτέλεσε 21 φορές από τη γραμμή του φάουλ επίδοση που ξεπερνάει τα όρια της σεζόν –κανείς άλλος παίκτης δεν είχε περισσότερες από 12 εκτελεσμένες βολές- αφού ήταν μόλις η 8η φορά στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που ένας παίκτης είχε 21+ βολές. Το ιστορικό ρεκόρ κρατάει από τις 6 Απριλίου 1996 ο Αλφόνσο Μπακ Τζόνσον με 23.

*Επιπλέον, ο Κάουαν με τις 21 βολές που εκτέλεσε, έφτασε και ξεπέρασε τις 300 στο 58ο παιχνίδι του στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Έχει πλέον 240/308 (77,92%).

Για να φτάσει σε αυτά τα επιτεύγματα με τις βολές, ο Αμερικανός κέρδισε 10 φάουλ που αποτελούν ρεκόρ περιόδου. Το προηγούμενο ήταν εκείνο των εννιά που κέρδισε ο ίδιος δύο φορές όπως και ο Αϊζάια Μπρίσκοου του Αμαρουσίου άλλη μία.

*Με το μοναδικό εύστοχο δίποντο του (1/3), ο Κάουαν μπήκε στην 20άδα της λίστας του Προμηθέα. Έφτασε τα 63 και άφησε πίσω του τους Μιχάλη Λούντζη (2020-21) και Γιώργο Τανούλη (2020-23) που είχαν από 63.

*Ο Κάουαν μπήκε στην 20άδα και της λίστας των παικτών του Προμηθέα με τα περισσότερα αμυντικά ριμπάουντ. Είχε τέσσερα χθες και έφτασε στα 85 και στην 20ή θέση τον Μίλαν Μιλόσεβιτς. Παράλληλα έγινε ο 26ος στην ιστορία της αχαϊκής ομάδας που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό συνολικών ριμπάουντ.