Ο Προμηθέας συνεχίζει την ενίσχυσή του, ανακοίνωσε και τον Χάιμε Ετσενίκε (vid)

Ο Προμηθέας συνεχίζει την ενίσχυσή του, ανακοίνωσε και τον Χάιμε Ετσενίκε (vid)

Sportal newsroom 12:05 - 26.07.2023 / Ανανεώθηκε: 12:10 - 26.07.2023

Το βιογραφικό του είναι... πλούσιο και ο Προμηθέας κινήθηκε γρήγορα προς το μέρος του. Μάλιστα, οι Πατρινοί ανακοίνωσαν ήδη την απόκτηση του Κολομβιανού σέντερ Χάιμε Ετσενίκε και αυτός είναι ο τέταρτος ξένος που απέκτησαν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Μία σημαντική προσθήκη με μεγάλη προοπτική ανακοίνωσε ο Προμηθέας. Πρόκειται για τον Χάιμε Ετσενίκε, τον 26χρονο Κολομβιανό σέντερ με ύψος 2.08 μέτρα, ο οποίος πέρσι ολοκλήρωσε τη σεζόν του στη λιθουανική Ρίτας, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις. Μάλιστα, στους τελικούς κόντρα στη Ζαλγκίρις κατέγραψε 14,2 πόντους και 4,5 ριμπάουντ μέσο όρο. Τώρα ετοιμάζεται για το ταξίδι και την εγκατάστασή του στην Πάτρα. 

Ο Ετσενίκε λοιπόν, η χάρη του οποίου έχει φθάσει μέχρι το ΝΒΑ εκεί όπου έχει αγωνιστεί μόνο σε ένα ματς (3 λεπτά) με τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς της σεζόν 2021-22, είναι ο τέταρτος ξένος που βάζει ο Προμηθέας στη μηχανή του και η πέμπτη συνολικά μεταγραφή. Μετά τους Κρις Κόφεϊ, Ντεσόν Στέφενς, Χάντερ Χάιλ, αλλά και τον Αντώνη Κόνιαρη. 

Η ανακοίνωση του Προμηθέα

«Η ΚΑΕ Προμηθέας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την προσθήκη του αθλητή Χάιμε Ετσενίκε, ο οποίος έρχεται να δώσει…ύψος στην ομάδα μας και να ενισχύσει τη front line της για την αγωνιστική σεζόν 2023-24.

Ο Χάιμε Ετσενίκε γεννήθηκε στις 27 Απριλίου του 1997 στη Μπαρανκίλα της Κολομβίας. Βλέπει τον κόσμο από τα 211 εκατοστά και αγωνίζεται στη θέση «5». Ξεκίνησε την καριέρα του από το NCAA και το Πανεπιστήμιο Ουιτσίτα Στέιτ (2018-20), ενώ τη σεζόν 2020-21 έπαιξε για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Ευρώπη, για λογαριασμό της ισπανικής Ακούνσα, καταγράφοντας εξαιρετικά νούμερα. 

Τη σεζόν 2021-22 έγινε ο πρώτος Κολομβιανός που κέρδισε μια θέση στο NBA υπογράφοντας στους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς και αγωνίστηκε στους Κάπιταλ Σίτι και τους Μότορ Σίτι στην G-League. Στα τέλη της σεζόν 2022-23 επέστρεψε στην Ευρώπη, για λογαριασμό της λιθουανικής Ρίτας, ενισχύοντάς την στους τελικούς με τη Ζαλγκίρις. Εκεί, προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα και μέτρησε 14,2 πόντους και 4,5 ριμπάουντ, βοηθώντας την ομάδα του να φανεί ιδιαίτερα ανταγωνιστική και τελικά να χάσει στο «νήμα» τον τίτλο, με συνολικό σκορ 3-2.

Καλωσορίζουμε τον Χάιμε Ετσενίκε στη μπασκετική μας οικογένεια και του ευχόμαστε να εκπληρώσει κάθε του φιλοδοξία σε ατομικό επίπεδο, βοηθώντας παράλληλα τον Προμηθέα να υλοποιήσει τους στόχους του».