Ψάχνοντας στηρίγματα για Κάρι-Τόμπσον: Οι Ουόριορς έχουν ανάγκη τον Πουλ άμεσα

Τζόρνταν Πουλ

Ψάχνοντας στηρίγματα για Κάρι-Τόμπσον: Οι Ουόριορς έχουν ανάγκη τον Πουλ άμεσα

Χρήστος Τσάλτας 17:26 - 07.05.2023 / Ανανεώθηκε: 17:28 - 07.05.2023

Στα τελευταία δύο παιχνίδια κόντρα στους Λος Άντζελες Λέικερς ήταν... σκιά του εαυτού του. Ο Τζόρνταν Πουλ περνάει περίοδο ντεφορμαρίσματος, κάτι που «πληγώνει» τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς σε αυτή τη φάση της σεζόν.

Το περασμένο καλοκαίρι κατάφερε να πάρει αυτό πιυ αναζητούσε με μεγάλη επιμονή: το πρώτο μεγάλο συμβόλαιο της καριέρας του. Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς πίστεψαν στις δυνατότητές του, το περιβάλλον γύρω από το οποίο βρίσκεται τον βοήθησε να κάνει βήματα προς τα εμπρός και το front office της ομάδας βλέπει στο πρόσωπό του τον παίκτη γύρω από τον οποίο θα... χτίσει την επόμενη μέρα του franchise.

Στην σειρά με τους Λος Άντζελες Λέικερς όμως η συνέπεια που τον διακρίνει στο σκοράρισμα δεν υφίσταται. Ιδίως στο Game 2 και το Game 3 ο Τζόρνταν Πουλ δεν θυμίζει σε τίποτα τον aggressive παίκτη που θα πάρει την ευθύνη στην επίθεση, θα δώσει λύσεις με σουτ από την περιφέρεια και θα αλλάξει τις ισορροπίες με την παρουσία του.

Η καταιγίδα Λέικερς έπληξε τους Ουόριορς στο Λ.Α. (vid)
NBA

06:24 - 07.05.2023

Η καταιγίδα Λέικερς έπληξε τους Ουόριορς στο Λ.Α. (vid)

Οι Λέικερς διέλυσαν με τριάντα πόντους διαφορά (127-97) τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς στο Λ.Α. και πήραν προβάδισμα με 2-1. Ο Άντονι Ντέιβις επέστρεψε δυναμικά (25 πόντοι, 13 ριμπάουντ) και με πολλαπλές απειλές οι Λιμνάνθρωποι κατέστρεψαν το καλό ξεκίνημα των Πολεμιστών.

Την ώρα που οι Στεφ Κάρι και Κλέι Τόμπσον τραβάνε... κουπί στην επίθεση, ο Άντριου Ουίγκινς δίνει λύσεις, έχοντας παράλληλά στο μυαλό του το πώς θα περιορίσει τη δράση του Λεμπρόν Τζέιμς και της παρέας του και οι Ντρέιμοντ Γκριν-Κεβίν Λούνεϊ είναι οι σταθερές των πρωταθλητών στην άμυνα, ο Στιβ Κερ έχει πολύ μεγάλη ανάγκη το step up του απόφοιτου του Μίσιγκαν. Το οποίο στα τελευταία παιχνίδια δεν υφίσταται.

Οι αριθμοί του στα τελευταία δύο παιχνίδια είναι ενδεικτικοί της επιρροής του στο παιχνίδι και αποτυπώνουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο το πόσο... εκτός κλίματος δείχνει στην παρούσα φάση. Σε μια συνθήκη που «πληγώνει» την ομάδα του στο μπροστά μέρος του παρκέ.

Το poster dunk του Άντριου Ουίγκινς και το χορευτικό του ΝτιΆντζελο Ράσελ στην κορυφή των highlights (vid)
NBA

14:03 - 07.05.2023

Το poster dunk του Άντριου Ουίγκινς και το χορευτικό του ΝτιΆντζελο Ράσελ στην κορυφή των highlights (vid)

Οι Λέικερς πήραν σπουδαία νίκη επί των Ουόριορς, αλλά ο Άντριου Ουίγκινς του Γκόλντεν Στέιτ αναρριχήθηκε στην κορυφή του Top 10 με το εντυπωσιακό του κάρφωμα στη... μούρη του Άντονι Ντέιβις - Ο ΝτιΆντζελο Ράσελ «απάντησε» για την ομάδα του Λ.Α. με μία σπουδαία προσπάθεια που βρέθηκε στο Νο 2.

Στο Game 2 το κοντέρ έγραψε 6 πόντους με 3/6 σουτ, 0/2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 λάθος σε 16 λεπτά στο παρκέ. Η «δουλειά» έγινε για τους Ουόριορς όμως καθώς ισοφάρισαν σε 1-1 τη σειρά. Στο Game 3 όμως η εικόνα του ήταν ακόμα χειρότερη. 5 πόντοι με 2/9 σουτ, 0/4 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 4 λάθη σε 22 λεπτά συμμετοχής.

Από αυτά τα τελευταία 2 παιχνίδια προκύπτει πως ο Πουλ μετράει συνολικά 11 πόντους με 5/15 σουτ, 0/6 τρίποντα και 5 λάθη. Αριθμοί που δεν συνάδουν με παίκτη που υπέγραψε συμβόλαιο 100 εκατ. και οι προσδοκίες είναι κάτι παραπάνω από υψηλές για το μέλλον του.

Αν υπάρχει κάποιο που μπορεί να... γυρίσει το φύλλο στα επόμενα παιχνίδια, είναι ο ίδιος ο Πουλ. Είναι αυτός που θα πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες, να «χτίσει» από μόνος του την αυτοπεποίθησή του και ταυτόχρονα να γίνει επιθετικός πόλος στο παιχνίδι της ομάδας του. Το Game 4 στην Crypto.com Arena μοιάζει οριακό, με τη σειρά στο 2-1 υπέρ των Λέικερ. Κάτι που σημαίνει πως οι Ουόριορς περιμένουν πολλά από τον Τζόρνταν Πουλ, για να φέρουν τη σειρά στα ίσια.

Η μπάλα είναι στα δικά του χέρια και εκείνος θα είναι αυτός που θα καθορίσει το επίπεδο του παιχνιδιού του.