Πώς είναι να γίνεσαι viral από τη μια στιγμή στην άλλη; Ο Βάιντας Καρινιάουσκας εξηγεί στο Sportal τη διαδρομή προς τη δόξα...

Πώς είναι να γίνεσαι viral από τη μια στιγμή στην άλλη; Ο Βάιντας Καρινιάουσκας εξηγεί στο Sportal τη διαδρομή προς τη δόξα...

Χρήστος Τσάλτας 09:00 - 05.09.2023

Από την... αφάνεια, στην παγκόσμια αναγνωρισιμότητα. Ο Βάιντας Καρινιάουσκας έγινε ήρωας για μια μέρα, χάρη στη μεγάλη εμφάνισή του κόντρα στην Team USA και περιέγραψε στο Sportal τις αντιδράσεις μετά το παιχνίδι.

Αποστολή στη Μανίλα

Η Λιθουανία έχει άγριες διαθέσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο και το απέδειξε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο απέναντι στο μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Η Team USA δεν μπόρεσε να ανακόψει την πορεία των παικτών του Κάζις Μακσβίτις, που έθεσαν τους δικούς τους κανόνες και στο τέλος πήραν μια μεγάλη νίκη.

Στο τέλος της ημέρας ίσως αυτό το αποτέλεσμα να μην λέει και τίποτα, ωστόσο για την Lietuva ήταν μια ξεκάθαρη δήλωση, αναφορικά με τις δυνατότητες του γκρουπ. Κάτι που επεσήμαναν όλοι.

Σε αυτό το παιχνίδι μάλιστα βγήκαν διαφορετικοί πρωταγωνιστές μπροστά. Όπως ο παλιός μας γνώριμος στην Κύμη, Βάιντας Καρινιάουσκας. Και όχι μόνο βγήκε μπροστά και έκανε τη διαφορά, αλλά κατάφερε να γίνει viral με τον πανηγυρισμό του μπροστά στον Όστιν Ριβς, το αγαπημένο παιδί της κερκίδας.

Ο 29χρονος άσος για πρώτη φορά έλαβε τόση μαζική αναγνώριση από τα media σε όλο τον κόσμο, ωστόσο η διαχείρισή της ήταν πολύ εύκολη στο τέλος της ημέρας.«Διαφορετικό συναίσθημα», παραδέχτηκε, μιλώντας στο Sportal επί του θέματος, για να αναφερθεί στα του αγώνα.

«Κερδίσαμε το παιχνίδι με την Team USA, αλλά δεν μπορούσαμε να πανηγυρίσουμε. Ήμουν χαρούμενος μέσα μου, αλλά δεν μπορούσα να το δείξω προς τα έξω».

Πριν από μερικά χρόνια και πιο συγκεκριμένα τη σεζόν 2015-16, ο Καρινιάουσκας αγωνίστηκε με τη φανέλα της Κύμης στην δεύτερη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Πλέον είναι ο αφανής ήρωας στην πορεία της ομάδας του στη Μανίλα.

Πώς αντιμετωπίζει αυτή τη μετάβαση; Με ευκολία. «Και ο Γιάννης έπαιξε στη δεύτερη κατηγορία, σωστά; Δεν μπορούσα να το φανταστώ κάτι τέτοιο. Αμέσως μετά την Κύμη έπαιξα στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Λιθουανία, οπότε ήμουν ήδη μέλος της εθνικής ομάδας και μετά την Κύμη. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και είμαι χαρούμενος που ήμουν μέλος της Κύμης».

Απέναντι στον Όστιν Ριβς έκανε σπουδαία πράγματα, με τον πανηγυρισμό του να βγαίνει ασυναίσθητα και να γίνεται το talk of the town. «Δεν το σκέφτηκα πολύ. Είμαι 29 ετών και δεν σκέφτομαι ποιος είναι μπροστά μου, απλά προσπαθώ να σκοράρω απέναντί του και αυτό είναι όλο», εξήγησε, λίγο πριν δώσει το στίγμα του ενόψει του μεγάλου προημιτελικού με την Σερβία.

Οι παίκτες του Μακσβίτις άλλωστε έχουν ένα ακόμα ιδιαίτερο κίνητρο, καθώς από το ξεκίνημα της προετοιμασίας η αμφισβήτηση ήταν έντονη προς το πρόσωπό τους.

Τώρα έχουν την ευκαιρία να απαντήσουν, με τον τρόπο τους. «Το πλάνο είναι να παίξουμε κόντρα στην Σερβία και να κερδίσουμε. Πριν από το τουρνουά έλεγαν ότι είμαστε η χειρότερη εθνική ομάδα της Λιθουανίας στην ιστορία. Αυτές ήταν οι φήμες στα Μέσα της Λιθουανίας. Τώρα είμαστε εδώ και μιλάμε για μετάλλιο», υπογράμμισε ο Καρινιάουσκας, που στο τέλος της κουβέντας εξήγησε τι σημαίνει για τον ίδιο να δίνει απαντήσεις στους επικριτές.

«Δεν καταλαβαίνουμε κάτι αυτή τη στιγμή. Στο μέλλον θα είναι μεγάλο επίτευγμα για όλους μας και ελπίζω να το καταλάβουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα όλοι», ήταν τα λόγια του.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.