«Κατοστάρα» η Ρεάλ, χωρίς επτά παίκτες νίκησε τη Μάλαγα πριν την Παρτίζαν

Γκερσόν Γιαμπουσέλε

i

© Intime

«Κατοστάρα» η Ρεάλ, χωρίς επτά παίκτες νίκησε τη Μάλαγα πριν την Παρτίζαν

Γιώργος Γαβριλάκης 15:40 - 07.05.2023 / Ανανεώθηκε: 15:45 - 07.05.2023

Τρεις μέρες πριν το Game 5 με την Παρτίζαν για την πρόκριση στο Final Four της Euroleague, η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε με 102-90 τη Μάλαγα χάρη στον ασταμάτητο Γιαμπουσέλε (28 πόντοι, 11 ριμπάουντ) και αγωνιζόμενη χωρίς τους Ταβάρες, Ρούντι, Ροντρίγκεθ, Χάνγκα, Χεζόνια, Πουαριέ και Ντεκ.

Το κέντρο του κόσμου για τη Ρεάλ είναι το παιχνίδι της Τετάρτης (10/5) με την Παρτίζαν στο Wizink Center της Μαδρίτης. Τότε που θα ξεκαθαριστεί εντός του παρκέ ποιος θα πάρει το εισιτήριο για το Final Four της Euroleague. 

H Βασίλισσα όμως, το μεσημέρι της Κυριακής (7/5) φιλοξένησε την Κυπελλούχο Ισπανίας, Μάλαγα και τη νίκησε με 102-90, παρά το γεγονός ότι ο κόουτς Τσους Ματέο επέλεξε να αφήσει εκτός πέντε παίκτες, συν των δύο τραυματιών Βενσάν Πουαριέ και Γκάμπεριελ Ντεκ. Πρόκειται για τους Έντι Ταβάρες, Ρούντι Φερνάντεθ, Σέρχιο Ροντρίγκεθ, Μάριο Χεζόνα και Άνταμ Χάνγκα, τους οποίου ο προπονητής της Βασίλισσας άφησε εκτός για να αποφύγει και την παραμικρή πιθανότητα τραυματισμού. 

Αμφιβάλουν οι Ισπανοί για το εάν η Ρεάλ μπορεί να αποκλείσει την Παρτίζαν
EUROLEAGUE

11:54 - 07.05.2023

Αμφιβάλουν οι Ισπανοί για το εάν η Ρεάλ μπορεί να αποκλείσει την Παρτίζαν

«Όλα είναι εναντίον της Ρεάλ» γράφει η ισπανική As λίγες μέρες πριν το Game 5 της Βασίλισσας κόντρα στην Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπραντοβιτς. Παρά το γεγονός ότι επέστρεψε από το 0-2, υπάρχει απαισιοδοξία στην ιβηρική χερσόνησο κυρίως λόγω των τραυματισμών και των απουσιών.

Και αυτό γιατί ήδη ο Ματέο... υποφέρει. Στο κρισιμότερο ματς της σεζόν, κόντρα στο σύνολο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο τιμωρημένος Γκερσόν Γιαμπουσέλε, ο οποίος παρεμπιπτόντως κόντρα στη Μάλαγα έκανε ρεκόρ καριέρας με 28 πόντους, ενώ ο Ντεκ τραυματίστηκε στο δεύτερο ματς του Βελιγραδίου και τέθηκε εκτός σεζόν. 

Επιπλέον, ο Πουαριέ δεν έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις και είναι αμφίβολος, ενώ οι Πετρ Κορνελί και Άντονι Ράντολφ αν και διαθέσιμοι είναι ανέτοιμοι σωματικά. 

Κόντρα στην ομάδα της Ανδαλουσίας πάντως, βρήκαν τον τρόπο να επιβληθούν και μάλιστα με εντυπωσιακό σκορ, ενώ αγωνιστικά πέραν του Γιαμπουσέλε που ήταν ασταμάτητος, ο Σέρχιο Γιουλ, ο Ουίλιαμς-Γκος και ο Τζάναν Μούσα ήταν οι καθοριστικότεροι. Η Ρεάλ πλέον έχει ρεκόρ 25-6 στο εγχώριο πρωτάθλημα και ακολουθεί τη Μπαρτσελόνα και τη Μπασκόνια. 

Τα δεκάλεπτα: 24-24, 49-46, 79-74, 102-90
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ματέο): Γιαμπουσέλε 28 (11 ριμπάουντ), Κοσέρ 7. Αμπάλντε 5, Έλι 5, Ουίλιαμ-Γκος 13 (5 ασίστ), Γιουλ 23, Μούσα 16, Ράντολφ 2, Κορνελί 2, Γκονζάλεθ-Πένια, Εγκόρ, Ισμάιλα. 
ΜΑΛΑΓΑ (Ναβάρο): Πέρι 15, Κάρτερ 7, Μπαρέιρο 10, Ουίλ Τόμας 2, Σίμα 8, Καλινόσκι 6, Οσετκόβσκι 24, Κράβις 10 (8 ριμπάουντ), Ντίαθ, Ετζίμ, Μπριθουέλα 6.