Στα βήματα του Ντόντσιτς: MVP του Ιανουαρίου στην Euroleague o Μούσα

Στα βήματα του Ντόντσιτς: MVP του Ιανουαρίου στην Euroleague o Μούσα

Sportal newsroom 14:45 - 05.02.2024

Η Ρεάλ Μαδρίτης προελαύνει στην φετινή Euroleague, έχει εδραιωθεί στην κορυφή της κατάταξης και ο Ντζάναν Μούσα, που πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν, αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του μήνα Ιανουαρίου, μπαίνοντας στην ίδια κουβέντα με τον Λούκα Ντόντσιτς.

Από το ξεκίνημα της σεζόν η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η πιο σταθερή και συνεπής ομάδα στην Euroleague. Η ομάδα του Τσους Ματέο φιγουράρει στην κορυφή, καθώς με το πέρας 25 αγωνιστικών μετράει ρεκόρ 22-3, έχοντας εδραιώσει την παρουσία της στην κορυφή από το ξεκίνημα της χρονιάς.

Για την κάτοχο της Euroleague αρκετοί παίκτες έχουν κάνει step up, με τον Ντζάναν Μούσα να είναι ένας εξ αυτών. Ο Βόσνιος άσος οδηγεί εκ του ασφαλούς στην επίθεση την ομάδα του, έχοντας μια άκρως παραγωγική σεζόν.

Τον Ιανουάριο δε, ανέβασε κατακόρυφα το παιχνίδι του, μετρώντας 19,9 πόντους και 22,1 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης. Οι αριθμοί αυτοί ήταν αρκετοί για να του χαρίσουν το βραβείο του MVP του μήνα, με τον Μούσα να γράφει ιστορία.

Αυτό γιατί ο Μούσα έγινε ο νεότερος MVP του μήνα στην Euroleague μετά την ανάδειξη του Λούκα Ντόντσιτς τον Οκτώβριο του 2017. Ο Μούσα πήρε το βραβείο σε ηλικία 24 ετών, 8 μηνών και 29 ημερών.