Ρέτζι Μίλερ: «Ο Ντόντσιτς πρέπει να κάτσει μπροστά στον καθρέφτη για να καταλάβει τι φταίει»

Ρέτζι Μίλερ

i

© photo by Chris Coduto / Getty Images / Ideal Images

Ρέτζι Μίλερ: «Ο Ντόντσιτς πρέπει να κάτσει μπροστά στον καθρέφτη για να καταλάβει τι φταίει»

Γιώργος Γαβριλάκης 12:47 - 14.04.2023 / Ανανεώθηκε: 12:54 - 14.04.2023

Η φυσική και σωματική κατάσταση του Λούκα Ντόντσιτς έχει δεχθεί κριτική και σύμφωνα με τον θρύλο των Ιντιάνα Πέισερς, Ρέτζι Μίλερ, ο οποίος έπαιζε στο υψηλό επίπεδο μέχρι τα 40 του, «αυτό είναι το πρόβλημα και ο Λούκα κάτι θα πρέπει να κάνει με αυτό».

O Ρέτζι Μίλερ στα νιάτα του ήταν ένας ακούραστος... δαίμονας πάνω στο παρκέ. Τρέχοντας το γήπεδο ασταμάτητα και περνώντας με ταχύτητα από τα διαδοχικά σκριν που έστηναν οι συμπαίκτες του κατάφερε να σκοράρει πάνω από 25.000 πόντους (25.279 για την ακρίβεια) στα 18 χρόνια που αγωνίστηκε στο ΝΒΑ. Όλα με τη φανέλα των Ιντιάνα Πέισερς

Μέχρι τα 40 του, όχι μόνο εμφανιζόταν στο κορυφαίο και πιο απαιτητικό πρωτάθλημα, αλλά παρήγαγε ασταμάτητα πόντους -κυρίως με τρίποντα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην τελευταία του σεζόν (2004-05) τελείωσε με 14,8 πόντους μέσο όρο, ενώ ακόμα και σήμερα -στα 57 του- παραμένει fit σαν... έφηβος. Βλέποντας την παρουσία του Λούκα Ντόντσιτς των Ντάλας Μάβερικς στο  πρωτάθλημα, έχει εντυπωσιαστεί δεκάδες φορές με το παιχνίδι του. Όπως όλος ο πλανήτης, άλλωστε. Μόνο που ο Μίλερ αντιλαμβάνεται καλύτερα από τον καθένα τις δυσκολίες της λίγκας και το πως κάποιος σταρ μπορεί να επιβιώσει και να μακροημερεύσει. 

«Ο Λούκα θα πρέπει να δουλέψει πάρα πολύ με το σώμα του για να μπορέσει να αντέξει. Θα πρέπει να κάτσει μπροστά από έναν καθρέφτη κι αν το κάνει αυτό θα καταλάβει μόνος του ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα», είπε. 

Ο Μίλερ, ο οποίος είναι μέλος του Hall of Fame του μπάσκετ και το 1996 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με την δεύτερη έκδοση της Dream Team, εργάζεται πλέον ως σχολιαστής του ΝΒΑ στο τηλεοπτικό δίκτυο ΤΝΤ και αναλυτής του Κολεγιακού πρωταθλήματος στο CBS. Κοινώς, η γνώμη του είναι περιζήτητη, αλλά μάλλον δεν θα αρέσει στον Σλοβένο. 

Το Ντάλας φέτος, αποκλείστηκε από τα play offs, είχε την τρίτη πιο αργή επίθεση με 97,2 κατοχές ανά παιχνίδι και ήταν η δεύτερη χειρότερη ομάδα στους αιφνιδιασμούς. Έβγαζε μόλις 11 μέσο όρο.

 Σε αυτό, σύμφωνα με τον Μίλερ «έφταιγε ο Ντόντσιτς. Καθυστερούσε όλη την ομάδα, ενω φαινόταν ξεκάθαρα πως όταν τρέχουν ήταν πιο αποδοτικοί και πιο επικίνδυνοι. Με τον Κάιρι (Ιρβινγκ) τα κατάφερναν καλύτερα, ενώ και ο κόουτς Κιντ ξέρω ότι χρειάζεται ταχύτητα στο παιχνίδι του. Όταν όμως, έχει τη μπάλα ο Ντόντσιτς το παιχνίδι τους είναι πολύ αργό. Αν βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση και γίνει γρήγορος τότε οι αντίπαλοι τους θα έχουν πρόβλημα».