Απίθανη ατάκα Πιτίνο: «Για να κερδίσουμε το Κονέκτικατ πρέπει να κολλήσουν 6 παίκτες τους κόβιντ!»

Ρικ Πιτίνο

Απίθανη ατάκα Πιτίνο: «Για να κερδίσουμε το Κονέκτικατ πρέπει να κολλήσουν 6 παίκτες τους κόβιντ!»

Χρήστος Τσάλτας 10:36 - 15.03.2024

Ο Ρικ Πιτίνο «ξαναχτύπησε» και προσέφερε μια τρομερή ατάκα, ενόψει του αγώνα της περιφέρειάς του, κόντρα στο Κονέκτικατ.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Ρικ Πιτίνο ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του St. John's, το οποίο αγωνίζεται στην περιφέρεια Big East. Η ομάδα του αντιμετώπισε το Seton Hall για τα προημιτελικά της περιφέρειας και με εξαιρετική εμφάνιση κατάφερε να φτάσει στη νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά της περιφέρειας, κάτι που είχε να συμβεί για πρώτη φορά από το 2000.

Επόμενος αντίπαλος του Κολεγίου θα είναι οι πρωταθλητές του NCAA, το Κονέκτικατ, του Αποστόλη Ρούμογλου. Το παιχνίδι αυτό αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με τους Huskies να είναι το ακλόνητο φαβορί, κάτι που ξέρει πολύ καλά και ο άλλοτε προπονητής του Παναθηναϊκού και της Εθνικής ομάδας.

Με το πέρας του αγώνα με το Seton Hall μάλιστα ρωτήθηκε για το τι πρέπει να κάνει ώστε η ομάδα του να φτάσει στη νίκη απέναντι στο Κονέκτικατ. Η απάντησή του προκάλεσε αίσθηση και δεν άργησε να γίνει viral στις ΗΠΑ, με τον Πιτίνο να δείχνει πως κατέχει την... τέχνη της ατάκας.

«Θα πρέπει 6 παίκτες τους να κολλήσουν κόβιντ», είπε χαμογελώντας ο Πιτίνο λίγο πριν αποχωρήσει για τα αποδυτήρια. Η ατάκα του όμως έκανε αίσθηση, κάτι που συνηθίζει στα χρόνια της μεγάλης πορείας του στα παρκέ.

Το St. John's πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν, υπό την καθοδήγηση του Πιτίνο, με τον πολυνίκη κόουτς και μέλος του Basketball Hall of Fame να γράφει ιστορία. Αυτό γιατί έγινε ο πρώτος παίκτης στα χρονικά του NCAA που οδηγεί 6 σχολεία στο NCAA Tournament, το οποίο είναι γνωστό ως «March Madness».

Πιο συγκεκριμένα, ο Πιτίνο έχει βρεθεί στην τελική φάση με το Μπόστον, το Πρόβιντενς, το Κεντάκι, το Λούιβιλ, το Αϊόνα, ενώ πλέον ετοιμάζεται για ακόμα έναν... χoρό με το St. John's.