Γκριμάου: «Ο κάθε προπονητής θέλει να εκπλήξει τον αντίπαλό του, πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό»

Ρότζερ Γκριμάου

Γκριμάου: «Ο κάθε προπονητής θέλει να εκπλήξει τον αντίπαλό του, πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό»

Γιάννης Πάλλας 23:44 - 29.04.2024 / Ανανεώθηκε: 23:21 - 16.05.2024

Ο Ρότζερ Γκριμάου μίλησε για το Game 3 της σειράς Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα και στάθηκε στις… εκπλήξεις που μπορεί να ετοιμάσει ο εκάστοτε προπονητής, αλλά και στην σημασία του ελέγχου του ρυθμού».

Στη Μπαρτσελόνα είναι έτοιμοι για το Game 3 με τον Ολυμπιακό το βράδυ της Τρίτης (30/4, 21:30) στο ΣΕΦ με τη σειρά να είναι στο 1-1, με τον Ρότζερ Γκριμάου, μιλώντας στον ελληνικό Τύπο, να σχολιάζει την αναμέτρηση και τα όσα περιμένει να δει στο παρκέ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ρότζερ Γκριμάου:

«Έχουμε συνηθίσει τα παιχνίδια και την κούραση σε αυτή τη σειρά. Δεν έχουμε την τύχη που έχουν άλλες χώρες που δεν παίζουν όταν υπάρχουν playoffs. Αλλά αυτό είναι και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε.

Δεν ξέρω. Όλοι προσπαθούμε να εκπλήξουμε τον αντίπαλο. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Περιμένουμε τον καλύτερο Ολυμπιακό και φυσικά την καλύτερη Μπαρτσελόνα.

Αυτό έδειξαν τα πρώτα παιχνίδια. Είναι πολύ καλή αμυντική ομάδα, όπως κι εμείς. Θα προσπαθήσουμε να ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα. Πολλές φορές όμως είναι πιο εύκολο να λες κάτι από το να το κάνεις.

Νομίζω πως όλοι οι παίκτες μου έχουν την εμπειρία και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν σε τέτοιες περιπτώσεις».

Ο Τόμας Σατοράνσκι από πλευράς του, στη media day των «μπλαουγκράνα» αναφέρθηκε στην ατμόσφαιρα που είναι δύσκολη στην έδρα των «ερυθρολεύκων», ενώ θυμήθηκε και το τρίποντο του Γιώργου Πρίντεζη τη σεζόν 2014-2015 που έστειλε στο Final-4 την ελληνική ομάδα.

«Σαφώς, πρέπει να κερδίσουμε ένα παιχνίδι εδώ κάτω υπό αυτή την ατμόσφαιρα κι αυτό το περιβάλλον, κάτι που θα είναι πολύ δύσκολο για εμάς. Ξέρουμε πώς πρέπει να παίξουμε για να νικήσουμε Γνωρίζουμε πόσο καλή και μεστή ομάδα είναι ο Ολυμπιακός, ειδικά στην άμυνα. Πρέπει για 40 λεπτά να είμαστε άψογοι, να μην κάνουμε εύκολα λάθη και να μην τους δίνουμε εύκολα καλάθια» παρατήρησε ο Τσέχος γκαρντ της Μπαρτσελόνα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Κώστα Παπανικολάου: «Είναι ακόμα ένα "συν" για αυτούς η επιστροφή του Παπανικολάου. Είναι ένα ένας σπουδαίος παίκτης, πολύ έμπειρος. Έχει αγωνιστεί σε πολλά τέτοια ματς και αυτό θα είναι ακόμα μία πρόκληση για εμάς, ένα challenge».

Για τον Ολυμπιακό και το παιχνίδι του επισήμανε: «Δεν τα παρατούν ποτέ. Είναι πολύ δύσκολο να παίξεις με αυτούς για 40’, είναι πολύ physical, έχουν μέγεθος ως ομάδα. Μπαίνουν στη ρακέτα, προσπαθούν να αξιοποιούν πάντα τα λάθη σου και σε τιμωρούν για αυτά. Αύριο θα πάμε κατοχή-κατοχή, όπως πηγαίνουν όλα τα παιχνίδια σε αυτή τη σειρά».

Όσο για το τρίποντο του Γιώργου Πρίντεζη (σεζόν 2014-15), είπε: «Δεν έχω καλές μνήμες. Αυτά είναι στο παρελθόν, αλλά κάθε εμπειρία σε βοηθάει. Ξέρουμε πόσο σκληρή έδρα είναι το ΣΕΦ και πόσο συγκεντρωμένοι πρέπει να είμαστε. Θυμάμαι τον κόσμο εδώ. Το έχω στο μυαλό μου το τρίποντο του Πρίντεζη. Ήταν ένα καλό σουτ που ‘σκότωσε’ τα όνειρά μας για το Final Four. Όμως, το να είμαι παρών σε εκείνο το παιχνίδι είναι ένα πλεονέκτημα για εμένα».