Σακίλ Ο΄ Νιλ: «Ο Γκομπέρ δεν είναι κανένας σπουδαίος αμυντικός»

Σακίλ Ο΄ Νιλ: «Ο Γκομπέρ δεν είναι κανένας σπουδαίος αμυντικός»

Παναγιώτης Κατσαφάδος 11:01 - 14.03.2024 / Ανανεώθηκε: 11:07 - 14.03.2024

Ο Σακίλ Ο΄ Νιλ δήλωσε στην εκπομπή του πως θεωρεί υπερτιμημένο ως αμυντικό τον Ρούντι Γκομπέρ.

Ο Σακίλ Ο΄ Νιλ αρέσκεται στο να κάνει «πικάντικες» δηλώσεις που συχνά δέχονται κριτική. Αυτή τη φορά, ο θρυλικός σέντερ, είχε καλεσμένο στην εκπομπή του «The big podcast» τον Μάριο Τσάλμερς που εκτός από πρώην συμπαίκτης του Σακ, έχει θητεία και στην Ελλάδα (έπαιξε σε ΑΕΚ και Άρη).

Μαζί του, όπως και με κάθε καλεσμένο στην εκπομπή, ανέλυσε διάφορα ενδιαφέροντα θέματα από τον μαγικό κόσμο του NBA και μεταξύ άλλων ο Σακίλ δήλωσε πως θεωρεί τον Ρούντι Γκομπέρ υπεριμημένο.

Όσα δήλωσε ο Σακίλ Ο’ Νιλ:

«Ποτέ δεν θεωρούσα ότι είναι κανένας σπουδαίος αμυντικός. Δεν μπορεί να παίξει άμυνα απέναντι σε παίκτες όπως ο Γιόκιτς. Όταν αντιμετωπίζει πιο κοντούς, φυσικά θα τους κόψει. Για μένα άμυνα σημαίνει να σβήσεις τον άλλο.Αν θέλει να μας εντυπωσιάσει και να μας πείσει, ας κρατήσει τον Γιόκιτς κάτω από τους 15 πόντους. Καλές είναι οι τάπες όταν έρχεται ως βοήθεια αλλά αυτό δεν αρκεί με αντιπάλους τον Γιόκιτς ή τον Εμπίντ.

Εγώ θα έδινα το βραβείο στον Αντεμπάγιο. Ο Μπαμ αναλαμβάνει να μαρκάρει διαφορετικούς παίκτες. Μπορεί να αντιμετωπίσει από δυάρια μέχρι σέντερ».

Ο Γάλλος σέντερ των Τίμπεργουλβς, έχει αναδειχθεί τρεις φορές κορυφαίος αμυντικός της χρονιάς στο ΝΒΑ (2018, 2019, 2021), ήταν 6 φορές μέσα στην καλύτερη αμυντική πεντάδα της λίγκας, μία φορά πρώτος σε μπλοκ και μία σε ριμπάουντ στο NBA.

Πριν πάει στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, αγωνίστηκε για επτά χρόνια στους Γιούτα Τζαζ (2014-22) και σε 744 ματς στην καριέρα του στο NBA έχει κατά μέσο όρο 12.6 πόντους, 11.8 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ ενώ τη φετινή σεζόν έχει ανεβάσει τους μέσους όρους του, έχοντας 13.7 πόντους, 12.9 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ ανά παιχνίδι.

Η αλήθεια είναι πως όταν μιλάμε για άμυνα ο Σακίλ είναι από τους πιο ειδικούς στο ζήτημα, όμως αυτή τη φορά ίσως να αδικεί λίγο τον Ρούντι Γκομπέρ, ο οποίος είναι αναμφισβήτητα από τους καλύτερους αμυντικούς στο NBA τα τελευταία χρόνια.