Ο Τζόρντι Φερνάντεθ ανυπομονεί να δουλέψει με τον Βεζένκοφ στους Κινγκς

Ο Τζόρντι Φερνάντεθ ανυπομονεί να δουλέψει με τον Βεζένκοφ στους Κινγκς

Χρήστος Τσάλτας 19:22 - 05.09.2023 / Ανανεώθηκε: 20:28 - 05.09.2023

Ο Σάσα Βεζένκοφ παραμένει talk of the town ακόμα και στη Μανίλα και το Sportal είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Τζόρντι Φερνάντεθ, άμεσο συνεργάτη του Μάικ Μπράουν στους Σακραμέντο Κινγκς, ο οποίος δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για τον Βούλγαρο φόργουορντ.

Αποστολή στη Μανίλα

Το φετινό καλοκαίρι οι Σακραμέντο Κινγκς δεν έκαναν τόσο... θόρυβο όσο πέρυσι, όμως φρόντισαν να κάνουν κινήσεις γεμάτες ουσία, προκειμένου να ενισχύσουν με ποιοτικό τρόπο το ρόστερ τους. Μία εξ αυτών ήταν και ο Σάσα Βεζένκοφ, τα δικαιώματα του οποίου κατέχουν.

Ο «Βεζέ» έπειτα από 2 εκπληκτικές σεζόν στον Ολυμπιακό, ως ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της ομάδας, αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα κια να μετακομίσει στην Καλιφόρνια, για χάρη της ομάδας του Μάικ Μπράουν.

Ένας από τους ανθρώπους που επέμεναν πολύ για την κίνηση αυτή, έχοντας πειστεί για την ικανότητα του Βούλγαρου άσου να «τρυπάει» την αντίπαλη άμυνα, ήταν ο Τζόρντι Φερνάντεθ. Ο οποίος είναι το δεξί χέρι του Μπράουν στο Σακραμέντο ενώ τώρα είναι head coach της εθνικής ομάδας του Καναδά.

«Μίλησα με τον Βεζένκοφ μέσω μηνυμάτων τις τελευταίες μέρες. Ήταν χαρούμενος που βρίσκεται στο Σαρκαμέντο και προσπαθούσε να τακτοποιηθεί και να βρει τους ρυθμούς του», ήταν τα πρώτα λόγια του Ισπανού προπονητή στο Sportal σχετικά με τον Βούλγαρο φόργουορντ, για τον οποίο μόνο καλά λόγια είχε να πει για την αξία του.

Άλλωστε ο τρόπος που τρυπάει την άμυνα, τον έκανε ξεχωριστό. «Έχει εξαιρετική ικανότητα στο να σκοράρει από μακριά, αλλά και να κόβει προς το καλάθι. Θα παίζει πολύ εύκολα με τον Φοξ και τον Σαμπόνις, ως cutter και θέλουμε να πάρουμε το καλύτερο από εκείνον».

Προφανώς ουδείς μπορεί να προβλέψει τον χρόνο και τον ρόλο του χαρισματικού άσου τη νέα σεζόν, κάτι που ξέρει και ο ίδιος.

Οι Κινγκς όμως έχουν συγκεκριμένο πλάνο, χωρίς όμως να έχουν διάθεση να ανοίξουν τα χαρτιά τους για το ροτέισιον. Αυτό εξάλλου έχει λογική, από τη στιγμή που δεν έχει αρχίσει ακόμα η προετοιμασία.

«Δεν υπάρχει συγκεκριμένος ρόλος για την ώρα, για τον Σάσα. Το σίγουρο είναι πως θα έχουμε μια μόνιμη απειλή στο 4 που θα μπορεί να μας ανοίγει το γήπεδο επιθετικά».

Η παρουσία του Φερνάντεθ έπαιξε καταλυτικό ρόλο, ώστε να ανέβει το επίπεδο ενδιαφέροντος, σε σχέση με το προηγούμενο καλοκαίρι. Άλλωστε ο Φερνάντεθ αναμένεται να δουλέψει πάρα πολύ με τον Βεζένκοφ την ερχόμενη σεζόν, προετοιμάζοντάς τον για μια νέα κατάσταση, σε ένα εντελώς καινούργιο περιβάλλον, από κάθε άποψη.