Ο απολογισμός του Βεζένκοφ: «Ήταν περίεργη σεζόν με σκαμπασνεβάσματα, έκανα τη σωστή επιλογή» (vid)

Σάσα Βεζένκοφ

i

@Photo by Lachlan Cunningham/Getty Images

Ο απολογισμός του Βεζένκοφ: «Ήταν περίεργη σεζόν με σκαμπασνεβάσματα, έκανα τη σωστή επιλογή» (vid)

Χρήστος Τσάλτας 23:25 - 22.04.2024 / Ανανεώθηκε: 23:26 - 22.04.2024

Ο Σάσα Βεζένκοφ ολοκλήρωσε την rookie σεζόν του στο ΝΒΑ με τους Σακραμέντο Κινγκς και έκανε τον απολογισμό του, εστιάζοντας στα σκαμπανεβάσματα που συνάντησε.

Η πρώτη σεζόν του Σάσα Βεζένκοφ στο ΝΒΑ ολοκληρώθηκε. Χωρίς το impact που θα περίμεναν άπαντες και χωρίς το αποτέλεσμα που θα ήθελαν οι Σακραμέντο Κινγκς, οι οποίοι δεν κατάφεραν να μπουν στα Playoffs.

Εκείνος όμως δεν μετάνιωσε για το γεγονός πως έκανε το... άλμα, αφήνοντας τον Ολυμπιακό για την ομάδα από την Καλιφόρνια. «Έκανα τη σωστή επιλογή, χωρίς αμφιβολία. Εάν αμφιβάλλω για άλλα πράγματα ναι, αλλά 100% όχι γι αυτό», ήταν τα λόγια του κατά την exit interview των Κινγκς, μιλώντας για τελευταία φορά φέτος στους ρεπόρτερ της ομάδας.

Η rookie σεζόν του Σάσα Βεζένκοφ στο Σακραμέντο ολοκληρώθηκε - Τι είδε, τι έκανε, τι είπε... (vids)
NBA

12:55 - 20.04.2024

Η rookie σεζόν του Σάσα Βεζένκοφ στο Σακραμέντο ολοκληρώθηκε - Τι είδε, τι έκανε, τι είπε... (vids)

Ο αποκλεισμός των Σακραμέντο Κινγκς στα Play In της Δύσης σήμανε και το τέλος της πρώτης χρονιάς του Σάσα Βεζένκοφ στο ΝΒΑ. Ήρθε η ώρα λοιπόν, για τον απολογισμό του 28χρονου Βούλγαρου φόργουορντ που προκύπτει από τις επιδόσεις του στον «μαγικό πλανήτη», μετά την MVP χρονιά του με τον Ολυμπιακό στην Euroleague...

Αναφερόμενος στην σεζόν που βίωσε στο Σακραμέντο είπε: «Συνολικά ήταν μια περίεργη σεζόν με σκαμπανεβάσματα, ήταν ένα νέο παιχνίδι, νέα ζωή για μένα μερικοί τραυματισμοί. Σε γενικές γραμμές προσπάθησα να προσαρμοστώ όσο πιο γρήγορα μπορούσα. Δυστυχώς τελειώσαμε νωρίς. Ήθελα να συνεχίσουμε και να μπούμε playoffs. Θα μάθω από αυτό. Είναι μια νέα εμπειρία, θέλω να γίνομαι καλύτερος. Δυστυχώς αυτοί οι τραυματισμοί με κράτησαν πίσω και ήταν λίγο δύσκολα και διαφορετικά».

Για τη μεγάλη διαφορά που συνάντησε στο ΝΒΑ τόνισε πως «πρώτα απ' όλα το ταλέντο των παικτών είναι εντυπωσιακό. Είναι το κάτι άλλο από κοντά. Έμαθα τον ρυθμό του αγώνα, πόσο γρήγορος είναι. Πρέπει να βελτιωθώ στα πάντα. Το μόνο καλό με την off-season είναι πως είναι μεγάλη και έχω χρόνο να δουλέψω και να γίνω καλύτερος».

Σε ερώτηση για το πώς σκοπεύει να γεμίσει τον χρόνο του στην διάρκεια της off-season εξήγησε: «Μου έχει λείψει το σπίτι. Θα πάω σπίτι και θα δούμε για μετά».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στους τομείς που θα δουλέψει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. «Δουλεύω τα πάντα σε κάθε off-season. Θα έχω χρόνο γιατί η σεζόν τελείωσε μέσα Απριλίου και αυτή είναι η πιο μεγάλη διαφορά γιατί οι παίκτες του ΝΒΑ έχουν πολύ χρόνο εάν δεν μπουν στα playoffs. Έχουν 5-6 μήνες, οπότε θα πρέπει να δουλέψω επιστρέφοντας σπίτι».