Αγωνία στη Νέα Ορλεάνη για τον τραυματισμό του Ζάιον - Αμφίβολος προς το παρόν για τον «τελικό» με τους Κινγκς (vid)
i

© photo by Ezra Shaw / Getty Images / Ideal Images

Αγωνία στη Νέα Ορλεάνη για τον τραυματισμό του Ζάιον - Αμφίβολος προς το παρόν για τον «τελικό» με τους Κινγκς (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:51 - 17.04.2024 / Ανανεώθηκε: 09:53 - 17.04.2024

O Ζάιον Ουίλιαμσον αφού πρώτα ταλαιπώρησε τους Λείκερς με τους 40 πόντους του, στο τελευταίο τρίλεπτο του αγώνα αποχώρησε με πρόβλημα στο πόδι. Οι Πέλικανς έχασαν και το χειρότερο είναι πως δεν ξέρουν αν θα έχουν μαζί τους τον δυναμικό φόργουορντ στο δεύτερο ματς των Play In με τους Σακραμέντο Κινγκς.

Όσο βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο αποτέλεσε ένα μεγάλο πρόβλημα για τους Λος Άντζελες Λέικερς. Ο Ζάιον Ουίλιαμσον είχε αποφασίσει να κάνει τα πάντα ώστε οι Νιου Ορλίνς Πέλικανς να νικήσουν στο πρώτο ματς των Play In και να βρεθούν στα Playoffs. Έβαλε 40 πόντους και θα είχε βάλει κι άλλους αν δεν είχε αποχωρήσει τραυματίας στο κρίσιμο τελευταίο τρίλεπτο της αναμέτρησης.

Κατά τη διάρκεια του οποίου, οι Λέικερς του ΛεΜπρόν Τζέιμς κατάφεραν να πάρουν τη νίκη και να μεταφερθούν στην post season του ΝΒΑ, εκεί όπου στο πρώτο γύρο θα αντιμετωπίσουν τους πρωταθλητές Ντένβερ Νάγκετς του Νίκολα Γιόκιτς.

Για τους Πέλικανς υπάρχει δεύτερη ευκαιρία. Και αυτή θα τους δοθεί σε δύο μέρες (τα ξημερώματα του Σαββάτου 20/4) όταν και θα αντιμετωπίσουν τους Σακραμέντο Κινγκς του Σάσα Βεζένκοφ. Από αυτή την αναμέτρηση θα προκύψει και το Νο 8 της κατάταξης. Όποιος νικήσει, θα προκριθεί στα Playoffs και εκεί θα ξεκινήσει την πορεία του απέναντι στην ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ της δυτικής περιφέρειας: Τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ του Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ.

Μεγάλη νίκη για τους Κινγκς και τέλος εποχής για τους Ουόριορς - Οι Βασιλιάδες του Bεζένκοφ ένα βήμα πριν τα Playoffs (vids)
NBA

08:34 - 17.04.2024

Μεγάλη νίκη για τους Κινγκς και τέλος εποχής για τους Ουόριορς - Οι Βασιλιάδες του Bεζένκοφ ένα βήμα πριν τα Playoffs (vids)

Η σεζόν των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς τελείωσε απότομα στο Σακραμέντο, εκεί όπου οι Κινγκς με πρωταγωνιστή τον Κίγκαν Μάρεϊ και με τον Σάσα Βεζένκοφ να αγωνίζεται μόνο για 2 λεπτά, νίκησαν με 118-94. Πλέον οι Βασιλιάδες συναντούν τους Πέλικανς για το όγδοο εισιτήριο των Playoffs της Δύσης. Τίτλοι τέλους για τους Πολεμιστές, που είδαν τον Στέφεν Κάρι να βάζει 22 πόντους και τον Κλέι Τόμπσον να έχει «μηδέν» με 0/10 σουτ σε 31'36'' χρόνο συμμετοχής.

Μόνο που οι Πέλικανς ακόμα δεν ξέρουν αν θα έχουν... τύχη απέναντι στους Βασιλιάδες. Αντιλαμβάνονται πως αν ο Ζάιον Ουίλιαμσον δεν ξεπεράσει γρήγορα το μυικό πρόβλημα που προέκυψε στο τέλος του αγώνα με τους Λέικερς, δεν θα είναι σε θέση να διεκδικήσουν με πολλές πιθανότητες την πρόκριση.

Σύμφωνα πάντα με τις πρώτες ενδείξεις και τις πρώτες πληροφορίες, στη Νέα Ορλεάνη υπάρχει μεγάλη ανησυχία. Ο αριστερός προσαγωγός του Ζάιον Ουίλιαμσον πονάει ακόμα και θα πρέπει να κάνει έξτρα εξαιτάσεις για να φανεί αν τελικά θα μπορέσει να αγωνιστεί στο πιο κρίσιμο ματς της σεζόν.

Μιας σεζόν, στην κανονική διάρκεια της οποίας, ο 24χρονος δυναμικός πάουερ φόργουορντ έπαιξε στα 70 (από τα 82) ματς των Πελεκάνων και είχε 22,9 πόντους, 5,8 ριμπάουντ και 5 ασίστ μέσω όρο, ενώ κόντρα στους Λέικερς στα Play In -πριν τραυματιστεί- πρόλαβε να καταγράψει 40 πόντους, 11 ριμπάουντ και 5 τελικές πάσες.