Ο κύκλος έκλεισε και ο Κλέι Τόμπσον πιθανότατα έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι με τους Ουόριορς (vids)
i

© photo by Ezra Shaw / Getty Images / Ideal Images

Ο κύκλος έκλεισε και ο Κλέι Τόμπσον πιθανότατα έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι με τους Ουόριορς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:06 - 17.04.2024 / Ανανεώθηκε: 09:11 - 17.04.2024

Οι Ουόριορς αποκλείστηκαν από τους Σακραμέντο Κινγκς και ο Κλέι Τόμπσον έκανε το χειρότερο παιχνίδι της καριέρας του: 0/10 σουτ σε 31' χρόνο συμμετοχής. Το καλοκαίρι μένει ελεύθερος και... ψάχνει από τώρα ομάδα!

Η μόνη Δυναστεία που έμοιαζε σαν να μην είχε τελειωμό, ήταν η αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά, που είχε εννέα κύκλους και παιζόταν -μαζί με τις επαναλήψεις- για δεκαετίες. Όλες οι άλλες και ειδικά αυτές του ΝΒΑ, επειδή τα «αστέρια» μεγάλωναν (ηλικιακά) και έχαναν τη λάμψη του, αργά ή γρήγορα έφθιναν και εν τέλει... έσβηναν.

Η τελευταία Δυναστεία του «μαγικού πλανήτη», ήταν αναμφίβολα αυτή που έστησαν και κατοχύρωσαν οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Ένας οργανισμός που από το 1947 έως το 1975 είχε κατακτήσει τρία πρωταθλήματα στην ιστορία του και όταν τον 21ο αιώνα εμφανίστηκε το φαινόμενο του Στέφεν Κάρι, στήθηκε πάνω του μία ομάδα που τελικά από το 2015 έως το 2022 κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή πέντε φορές! Πήρε πέντε πρωταθλήματα, μέσα σε οκτώ χρόνια.

Ο Κάρι ήταν ο σούπερ σταρ αυτής της συνθήκης και πιθανότατα θα συνεχίσει να υπηρετεί τους Ουόριορς, ίσως μέχρι και το τέλος της καριέρας του. Άλλωστε είναι 36 ετών και έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2026.

Ο Κλέι Τόμπσον όμως, εκτός του ότι είναι δύο χρόνια μικρότερος από τον Κάρι, το καλοκαίρι που μας έρχεται μένει ελεύθερος. Κι αν υπήρχαν φήμες περί της αποχώρησής του καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν, πλέον αυτές έχουν πάρει... φωτιά.

Στο Γκόλντεν Στέιτ πλέον θεωρείται από πολύ πιθανό έως βέβαιο, πως ο «αδελφικός» συμπαραστάτης του Στέφεν Κάρι, δεν έχει μέλλον στους Πολεμιστές. Δεν πρόκειται να σπαταλήσουν μία (ακόμα) περιουσία για να τον κρατήσουν μέχρι τα βαθιά αθλητικά του γεράματα. Ακόμα κι αν ήθελαν να του δώσουν μία... ευκαιρία ακόμα, τώρα δεν μπορούν.

Οι Λέικερς νίκησαν τους Πέλικανς στη Νέα Ορλεάνη και... πέφτουν πάνω στους πρωταθλητές Νάγκετς (vids)
NBA

08:01 - 17.04.2024

Οι Λέικερς νίκησαν τους Πέλικανς στη Νέα Ορλεάνη και... πέφτουν πάνω στους πρωταθλητές Νάγκετς (vids)

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς άγγιξε το triple double, οι Άντονι Ντέιβις και ΝτιΆντζελο Ράσελ ήταν αποδοτικοί και οι Λέικερς νίκησαν εκτός έδρας τους Πέλικανς με 110-106, παρά τους 40 πόντους του Ζάιον Ουίλιαμσον. Έτσι προκρίθηκαν στα Playoffs και θα συναντήσουν στον πρώτο γύρο τους Ντένβερ Νάγκετς του Νίκολα Γιόκις.

Ο Τόμπσον στον αποκλεισμό από τους Σακραμέντο Κινγκς στα Play In έκανε το χειρότερο παιχνίδι της καριέρας του. Έπαιξε βασικός, έμεινε στο παρκέ για 31'36'' και δεν κατάφερε να σκοράρει. Δεν έβαλε ούτε ένα σουτ, έτσι για δείγμα! Είχε 0/10, εκ των οποίων τα έξι ήταν τρίποντα.

Αποχωρώντας από το παρκέ ο Τόμπσον ήταν απογοητευμένος όσο δεν πάει άλλο, γιατί πέραν του ότι δεν μπόρεσε καν να βοηθήσει την ομάδα του να είναι ανταγωνιστική, αντιλήφθηκε πως δύσκολα οι Ουόριορς θα του προσφέρουν μία συνεργασία όμοια με αυτή που του είχαν κάνει την προηγούμενη offseason, αλλά δεν την είχε υπογράψει: 48 εκατομμύρια για δύο χρόνια.

Θεώρησε πως του αξίζει μία πιο... μακροχρόνια συνεργασία, ίσως και μία πιο ακριβή, αλλά πλέον θα πρέπει να συμβιβαστεί με νέα δεδομένα.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί, ότι ο προπονητής του, Στιβ Κερ, στην συνέντευξη Τύπου μετά τον αποκλεισμό, ως όφειλε, θέλησε να προστατεύσει τον Κλέι Τόμπσον και να θυμίσει σε όλους πόσα έχει προσφέρει τόσα χρόνια.

«Τον θέλουμε πίσω μαζί μας», είπε και πρόσθεσε πως «έχει ακόμα χρόνια μπροστά του και πολλά να προσφέρει. Σημαίνει πολλά για τον οργανισμό μας και σίγουρα τον χρειαζόμαστε». Θα δείξει...