Νίκη και οριστικά ένατοι οι Κινγκς - Κόντρα στους Ουόριορς στο Play In της Δύσης

Ντε'Άαρον Φοξ

i

@Photo by Lachlan Cunningham/Getty Images

Νίκη και οριστικά ένατοι οι Κινγκς - Κόντρα στους Ουόριορς στο Play In της Δύσης

Χρήστος Τσάλτας 00:48 - 15.04.2024 / Ανανεώθηκε: 01:13 - 15.04.2024

Οι Σακραμέντο Κινγκς επικράτησαν των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, καθώς δεν συνάντησαν δυσκολίες (121-82) και θα υποδεχτούν τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς στο play in της Δύσης με φόντο την «μάχη» της 8ης θέσης. Αγωνίστηκε στην τέταρτη περίοδο ο Σάσα Βεζένκοφ.

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισαν την regular season οι Σακραμέντο Κινγκς. Η ομάδα του Μάικ Μπράουν αντιμετώπισε τους ουραγούς της Δύσης, Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς και έκανε το... καθήκον της σε ένα παιχνίδι στο οποίο δεν συνάντησε δυσκολία σε κανένα σημείο.

Οι «βασιλιάδες» είχαν τα ηνία από το ξεκίνημα, πάτησαν γκάζι στο τρίτο δωδεκάλεπτο και μετέτρεψαν το υπόλοιπο του αγώνα σε τυπική διαδικασία, φτάνοντας δια περιπάτου στην 46η νίκη τους στην regular season. Με το αποτέλεσμα αυτό οι Κινγκς έκλεισαν την κανονική διάρκεια με ρεκόρ 46-36 και τερμάτισαν στην ένατη θέση. Έτσι, θα αντιμετωπίσουν στο Play-in της Δύσης τους επτάκις πρωταθλητές του ΝΒΑ, Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, με πλεονέκτημα έδρας και με φόντο τη νίκη που θα τους φέρει στην «μάχη» της 8ης θέσης.

Ο Ντε'Ααρον Φοξ με 24 πόντους και 10/14 σουτ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας του, για ακόμα ένα παιχνίδι, με τον Ντομάντας Σαμπόνις να καταγράφει ακόμα ένα double double με 18 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ πρόσθεσε και 9 ασίστ, ενώ 13 μέτρησε ο Κίον Έλις.

Από πλευράς Μπλέιζερς, που τερμάτισαν στον πάτο της κατάταξης στη Δύση, ο Νταλάνο Μπάντον μέτρησε 17 πόντους και 7 ασίστ και ο Ντουόπ Ριθ πρόσθεσέ 14 πόντους και 6 ριμπάουντ, χωρίς όμως να μπορέσουν να παρουσιάσουν ανταγωνιστικό πρόσωπο οι παίκτες του Τσάνσι Μπίλαπς.

Ο Σάσα Βεζένκοφ αγωνίστηκε στην τέταρτη περίοδο σε διάστημα αγώνα που όλα είχαν κριθεί και δεν κατάφερε να σκοράρει κάποιον πόντο, καθώς μέτρησε 0/2σουτ,, έχοντας 1 ριμπάουντ, 1 τάπα και 1 κλέψιμο στα 10:36 που έμεινε στο παρκέ.