Ιμπάκα: «Βασικός λόγος που ήρθα στην Μπάγερν ο Λάσο, με έπεισε με έναν μαγικό τρόπο»

Σερζ Ιμπάκα

i

© 2023 EuroLeague Basketball

Ιμπάκα: «Βασικός λόγος που ήρθα στην Μπάγερν ο Λάσο, με έπεισε με έναν μαγικό τρόπο»

Παναγιώτης Κατσαφάδος 17:15 - 13.03.2024 / Ανανεώθηκε: 17:18 - 13.03.2024

Ο Σερζ Ιμπάκα μίλησε για την επιρροή που είχε ο Πάμπλο Λάσο στην επιστροφή του στην Euroleague και την μεταγραφή του στην Μπάγερν Μονάχου.

Ο Σέρζ Ιμπάκα αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα, αν όχι το μεγαλύτερο, μεταγραφικά «μπαμ» του καλοκαιριού στην Euroleague, ερχόμενος στην Μπάγερν Μονάχου μετά από την πολυετή του καριέρα στον μαγικό κόσμο του NBA. Ο Ισπανός σέντερ είναι καθοριστικός τη φετινή σεζόν για την Μπάγερν στην πορεία της στην Euroleague, έχοντας κατά μέσο όρο 13.1 πόντους, 1.2 μπλοκ και 6.7 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.

Ο σέντερ της γερμανικής ομάδας μίλησε στο Crossover Podcast της Euroleague και τον Τζο Αρλάουκας για το πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε ο Πάμπλο Λάσο στην επιστροφή του στην Euroleague, έχοντας συνεργαστεί για μικρό χρονικό διάστημα (6 ματς) τη σεζόν 2011-12 στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι δηλώσεις του Σέρζ Ιμπάκα:

«Ένας από τους κυριότερους λόγους ήταν ο Πάμπλο Λάσο. Τον γνώριζα από την Ρεάλ όταν πήγα να παίξω κατά τη διάρκεια του lockout. Τον γνώριζα ήδη ως άνθρωπο κι ως προπονητή. Πριν μου τηλεφωνήσει ο Πάμπλο, ο ατζέντης μου είχε προτείνει διάφορες επιλογές στην Ευρωλίγκα. Τις αρνήθηκα! Είχα συγκεντρωθεί στη συνέχιση της καριέρας μου στο ΝΒΑ. Δεν ήμουν σίγουρος και ούτε είχα σκεφτεί πολύ για να παίξω στην Ευρώπη μέχρι που με κάλεσε ο Πάμπλο. Σήκωσα το τηλέφωνο και άκουσα τι είχε να μου πει από σεβασμό προς το πρόσωπο του. Δεν ξέρω αν αυτός ο τύπος έχει ένα μαγικό τρόπο, αλλά κατάφερε να μου αλλάξει τη γνώμη.

Πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Ξέρουμε πόσο κρίσιμο είναι κάθε ματς. Δεν θα είναι εύκολο αλλά έχουμε αυτοπεποίθηση. Γινόμαστε καλύτεροι κάθε εβδομάδα. Στην Ευρωλίγκα νιώθεις πως ήδη βρίσκεσαι στα πλέι οφς. Είναι τρελό. Πρέπει να σε κάθε ματς να παίζεις με κάθε δύναμη που διαθέτεις. Είναι τρελό, αλλά… τρελά διασκεδαστικό».

Η Μπάγερν Μονάχου βρίσκεται στην 14η θέση της Euroleague, ισοβαθμεί με τρεις ομάδες και απέχει μία νίκη από την 10η θέση που θα της δώσει θέση στο Play-In τουρνουά.

🏀Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Η απόλυτη ανάλυση του ντέρμπι με φόντο την μάχη της 4άδας στη Euroleague