Οι Μπακς νίκησαν εύκολα στο Σικάγο, με το... μυαλό τους στον τραυματισμό του Γιάννη (vids)
i

Γιάννης Αντετοκούνμπο / @ photo by Michael Reaves / Getty Images / Ideal Images

Οι Μπακς νίκησαν εύκολα στο Σικάγο, με το... μυαλό τους στον τραυματισμό του Γιάννη (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 06:44 - 17.02.2023 / Ανανεώθηκε: 06:49 - 17.02.2023

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος χτύπησε και αποχώρησε στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, οι Μπακς επικράτησαν χωρίς καμία πίεση με 112-100 στο Σικάγο και πήραν τη δωδέκατη σερί νίκη του. Πρωταγωνιστής ήταν ο Μπρουκ Λόπεζ με 33 πόντους.

Με το Γιάννη Αντετοκούνμπο να τραυματίζεται στον καρπό και να αποχωρεί νωρίς στον αγώνα οι Μιλγουόκι Μπακς έπρεπε να κάνουν δύο πράγματα: Να προσπαθήσουν να συγκεντρωθούν στον αγώνα και να ρίξουν τους σφυγμούς που ανέβασε η αγωνία για τον Γιάννη και να βρουν λύσεις για να πάρουν μία νίκη. 

Το δεύτερο το έκαναν και τελικά επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-100 και ουσιαστικά ακόμα πιο εύκολα και πιο άνετα απ' ότι... υπονοεί το τελικό σκορ. Ο Μπρουκ Λόπεζ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής με 33 πόντους και ο άνθρωπος που έκανε τα περισσότερα έτσι ώστε τα Ελάφια να φθάσουν στην δωδέκατη διαδοχική τους νίκη. 

Ο Αντετοκούνμπο πρόλαβε να μείνει στο παρκέ 9 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα και κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος είχε 2 πόντους με 1/4 σουτ, 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Το έργο του το συνέχισαν οι συμπαίκτες του και πέραν του Λόπεζ υπήρχαν και άλλες δυναμικές. 

Ο Τζέβον Κάρτερ ξεκίνησε στην πρώτη πεντάδα και είχε 22 πόντους, ενώ ο Τζρου Χόλιντεϊ προσέφερε 15 πόντους. Ο τραυματισμός του Αντετοκούνμπο, αλλά και οι απουσίες των Πατ Κόναγκτον και Κρις Μίντλετον, συν αυτή του εδώ και καιρό τραυματία Μπόμπι Πόρτις, άλλαξαν ολόκληρο το rotation των Μπακς. 

Σε αυτό μπήκε ο AJ Γκριν και μάλιστα πολύ εντυπωσιακά. Ο 24χρονος γκαρντ, που συνήθως παίζει από ελάχιστα έως καθόλου, είχε 15 πόντους με 5/7 τρίποντα. Επίδοση που ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στο πρωτάθλημα. Χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ο οποίος σε 3'30'' είχε 1 πόντο και 2 ριμπάουντ. 

Για τους Σικάγο Μπουλς ο κορυφαίος ήταν ο Νίκολα Βούτσεβιτς με 22 πόντους και 16 ριμπάουντ, ο Ζακ ΛαΒίν είχε 18 πόντους, ενώ οι Ταύροι αγωνίστηκαν χωρίς τον ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν, ο οποίος πήρε τις... ανάσες του.