Σπανούλης: «Στο Περιστέρι φτιάξαμε μία καινούργια ομάδα και υπάρχει κίνητρο και όρεξη»

Βασίλης Σπανούλης

i

© Intime

Σπανούλης: «Στο Περιστέρι φτιάξαμε μία καινούργια ομάδα και υπάρχει κίνητρο και όρεξη»

Γιώργος Γαβριλάκης 13:00 - 24.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:05 - 24.09.2023

Ο ΕΣΑΚΕ έκανε αφιέρωμα στη νέα ομάδα του Περιστερίου εν όψει της σεζόν 2023-24, που ξεκινάει στις 7 Οκτωβρίου και ο προπονητής της ομάδας, Βασίλης Σπανούλης, εξήγησε πως «υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα, ουσιαστικά ξεκινάμε από το μηδέν, αλλά όλα τα παιδιά κάνουν μεγάλη προσπάθεια και σπουδαία δουλειά»

To Περιστέρι άλλαξε... συθέμελα την ομάδα του κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τροποποιήθηκαν, ούτε οι απαιτήσεις που υπάρχουν στον σύλλογο, ούτε και οι στόχοι. Αντιθέτως, ο πήχης μάλλον τοποθετείτε υψηλότερα. Αρκετοί παίκτες έφυγαν «έπειτα από μία πολύ επιτυχημένη χρονιά και οι περισσότεροι το έκαναν για κάτι καλύτερο», είπε ο κόουτς Βασίλης Σπανούλης, αναφερόμενος κυρίως στον Σιλβέν Φρανσίσκο που πλέον ανήκει στην Μπάγερν Μονάχου και τον Δημήτρη Μωραϊτη του Παναθηναϊκού

Ο «Kill-Bill» μίλησε στο πλαίσιο του αφιερώματος που έκανε ο ΕΣΑΚΕ στους «Πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης» δύο εβδομάδες πριν ξεκινήσει η αγωνιστική δράση στην Basket League (7/10). 

«Eίμαστε χαρούμενοι γιατί έχουμε βάλει κι εμείς ένα λιθαράκι σ’ αυτή την εξέλιξη ων αθλητών με τους οποίου συνεργαστήκαμε», πρόσθεσε ο Σπανούλης για να κοιτάξει μπροστά και να τονίσει πως «φτιάξαμε μια καινούργια ομάδα και τώρα μένει μόνο η σκληρή προσπάθεια. Δουλεύουμε πολύ προκειμένου να βάλουμε τις αρχές και τη φιλοσοφία μας στο νέο σύνολο. Να βρούμε τη χημεία και τους ρόλους, γιατί ξεκινάμε ουσιαστικά από το μηδέν»

Μπορεί οι πολλές αλλαγές στο ρόστερ να μην είναι κάτι που επιθυμούν οι προπονητές γενικά «αλλά αυτή είναι η δουλειά μας και πάντα κοιτάμε προς το καλύτερο δυνατό», είπε και κατέληξε πως «υπάρχει μεγάλη όρεξη και κίνητρο και είμαι πολύ ευχαριστημένος από την παρουσία και την προσπάθεια όλων των παιδιών»

Επίσης, «θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, είναι ο έκτος παίκτης μας και είναι σημαντικό να τον έχουμε κοντά μας. Πέρσι μας βοήθησε σημαντικά, ώστε να κάνουμε μόνο τρεις ήττες όλη τη χρονιά στο γήπεδό μας. Καλώ τον κόσμο να έρθει, να στηρίξει την ομάδα και να την ενισχύσει όπως κάνει πάντα. Εύχομαι υγεία που είναι σημαντικό πράγμα, καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και να δούμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».