«Σπόντα» του Μπράουν για τον ρόλο του στους Σέλτικς: «Πρέπει να απαιτώ τη μπάλα λίγο παραπάνω»

Τζέιλεν Μπράουν

«Σπόντα» του Μπράουν για τον ρόλο του στους Σέλτικς: «Πρέπει να απαιτώ τη μπάλα λίγο παραπάνω»

Χρήστος Τσάλτας 08:54 - 08.05.2023

Ένα... καρφί προς τον προπονητή του, Τζόε Μαζούλα, εξαπέλησε ο Τζέιλεν Μπράουν με το πέρας του Game 4, αναφερόμενος στον ρόλο του στο επιθετικό κομμάτι των Μπόστον Σέλτικς.

Σε ακόμα ένα παιχνίδι στη σειρά των Σέλτικς με τους Σίξερς είναι ο πιο συνεπής επιθετικός της ομάδας του. Όμως όπως συνέβη στο Game 1 οι «Κέλτες» δεν κατάφεραν να κερδίσουν. Ο Τζέιλεν Μπράουν αποτελεί τη σταθερά της ομάδας του και έναν από τους πιο επικίνδυνους παίκτες των φετινών πλέι οφ, όμως απέναντι στους Σίξερς δεν είχε το impact που θα περίμεναν άπαντες.

Είναι χαρακτηριστικό πως στην τέταρτη περίοδο έκανε μόλις 3 σουτ, ενώ στην παράταση δεν κατάφερε να κάνει ούτε μία προσπάθεια, μετρώντας σε 17 αγωνιστικά λεπτά 3 πόντους με 1/3 σουτ. Μια εξέλιξη που «πλήγωσε» τους Σέλτικς, καθώς γνώρισαν την ήττα στο Wells Fargo Center με 116-115, έπειτα από τρίποντη »βόμβα» του Τζέιμς Χάρντεν, 16'' πριν από το τέλος της παράτασης.

Ο JB ρωτήθηκε για το γεγονός πως πήρε μόλις τρία σουτ στην τέταρτη περίοδο, αλλά και το τι χρειάζεται για να γίνει ακόμα πιο ενεργητικός στην επίθεση της ομάδας του, με την απάντησή του να αφήνει αιχμές για τον τρόπο που τον χρησιμοποιεί ο προπονητής του.

«Νομίζω ότι πρέπει να απαιτώ τη μπάλα λίγο παραπάνω. Όταν έχω τη μπάλα στα χέρια μου κάνω καλά πράγματα αλλά θεωρώ ότι η επίθεση ήταν εντάξει. Βρήκαμε καλά σουτ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, όμως δεν καταφέραμε να τα βάλουμε», ήταν τα λόγια του.

Η σπουδαία κίνηση του Χάρντεν και το κρυφό κίνητρο πίσω από την 40άρα κόντρα στους Σέλτικς (vid)
NBA

08:33 - 08.05.2023

Η σπουδαία κίνηση του Χάρντεν και το κρυφό κίνητρο πίσω από την 40άρα κόντρα στους Σέλτικς (vid)

Ο Τζέιμς Χάρντεν ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της ημέρας στη Φιλαδέλφεια, καθώς «βομβάρδισε» το καλάθι των Σέλτικς με 42 πόντους, έχοντας στο πλευρό του έναν ξεχωριστό φίλαθλο.

Το θέμα του Μπράουν είναι κάτι που αναμένεται να απασχολήσει έντονα το front office των Σέλτικς το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο εκρηκτικός γκαρντ την επόμενη σεζόν μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και το καλοκαίρι του 2024 γίνεται unrestricted free agent. Την ίδια στιγμή μάλιστα έχει εκφράσει ανοιχτά τη δυσφορία του τόσο για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται στο επιθετικό πλάνο της ομάδας, όσο και για τους φίλους των Σέλτικς, τους οποίους είχε κατηγορήσει για ρατσιστική συμπεριφορά.

Ήδη μάλιστα υπάρχουν φήμες που τον «συνδέουν» με τους Χιούστον Ρόκετς, που το ερχόμενο καλοκαίρι αναμένεται να κάνουν δυναμικό... μπάσιμο στην αγορά, με την περίπτωση του Μπράουν να είναι μία από αυτές που έχουν «κυκλώσει» στο Τέξας, ιδίως μετά την έλευση του πρώην προπονητή των Μπόστον Σέλτικς, Ίμε Ουντόκα.