Στα Ιεροσόλυμα η ΑΕΚ για το τρίτο ματς με τη Χάποελ και την πρόκριση στο Final Four του BCL
i

© Intime

Στα Ιεροσόλυμα η ΑΕΚ για το τρίτο ματς με τη Χάποελ και την πρόκριση στο Final Four του BCL

Γιώργος Γαβριλάκης 09:26 - 19.04.2023 / Ανανεώθηκε: 09:29 - 19.04.2023

H AEK και η Χάποελ ολοκληρώνουν στην σκληρή τους μονομαχία την Τετάρτη (19/4) στην Pais Arena των Ιεροσολύμων, εκεί όπου ο νικητής θα προκριθεί στο Final Four του Basketball Champions League και ο ηττημένος θα πάει... σπίτι του.

H σειρά της ΑΕΚ έφθασε στο... όριο. Μετά την ήττα στα Ιεροσόλυμα και την επικράτηση στο επεισοδιακό ματς των Άνω Λιοσίων οι παίκτες του Ηλία Καντζούρη βρίσκονται από την Τρίτη στο Ισραήλ και για να αντιμετωπίσουν την Τετάρτη (19/4, 19:00, Cosmote Sport 4) την Χάποελ στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς. 

Ο νικητής θα πάρει ταυτόχρονα και την πρόκριση στο Final Four, εκεί που ήδη... βρίσκονται η Βόννη και η Μάλαγα, ενώ η ΑΕΚ φιλοδοξεί να πάρει το τρίτο εισιτήριο και λίγο αργότερα η Τενερίφη (κόντρα στη Μανρέσα) θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει τις συμμετοχές της τελικής φάσης της διοργάνωσης. 

Η FIBA κατακεραυνώνει την ΑΕΚ με πολύ βαριά ποινή: Κεκλεισμένων των θυρών για όλη την επόμενη σεζόν
FIBA CHAMPIONS LEAGUE

12:45 - 18.04.2023

Η FIBA κατακεραυνώνει την ΑΕΚ με πολύ βαριά ποινή: Κεκλεισμένων των θυρών για όλη την επόμενη σεζόν

Τα επεισόδια στο δεύτερο ματς των προημιτελικών του BCL με τη Xάποελ Ιερουσαλήμ και οι προεκτάσεις τους, οδήγησαν την FIBA στη απόφασή της η ΑΕΚ να παίξει χωρίς φιλάθλους στα ματς ολόκληρης της επόμενης σεζόν, ενώ θα πληρώσει και 50.000 ευρώ πρόστιμο.

Η αποστολή της ΑΕΚ πάντως, δεν είναι εύκολη. Το κλίμα είναι... τεταμένο έπειτα από το δεύτερο ματς της σειράς, όταν οι φίλαθλοι των «κιτρινόμαυρων» δημιούργησαν προβλήματα στην κερκίδα. Και μάλιστα σε τέτοια ένταση και με τέτοιο χαρακτήρα που οι προεκτάσεις είναι πολλές. Κατ' αρχάς οι Ισραηλινοί θίχτηκαν ως έθνος, η Ένωση εξήγησε πως έχουν τα πράγματα, ζήτησε συγγνώμη και άφησε πίσω της τις αρνητικές εικόνες. Βέβαια, εξαιτίας αυτών δέχθηκε βαριά τιμωρία και τη νέα σεζόν στην ευρωπαϊκή διοργάνωση δεν θα έχει δικαίωμα να παίξει μπροστά στο κοινό της. 

Μέχρι τότε όμως, υπάρχει χρόνος για να διαχειριστούν τις συνέπειες των πράξεων των οπαδών τους και προσπαθούν να συγκεντρωθούν στο... τώρα. Και η επίσκεψη στα Ιεροσόλυμα είναι μία καλή αφορμή για μία σπουδαία πρόκριση. Σε αυτή την αποστολή δεν συμμετέχουν οι τραυματίες Γιάνις Στρέλνιεκς και Κωστής Γόντικας, απουσίες που (σίγουρα) επιβαρύνουν και δυσκολεύουν το έργο.