Σταυρόλεξο για δυνατούς παίκτες η οκτάδα της EuroLeague

Ντάντε Έξουμ - Ροντρίγκ Μπομπουά

i

© twitter: KK Partizan

Σταυρόλεξο για δυνατούς παίκτες η οκτάδα της EuroLeague

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:42 - 16.03.2023 / Ανανεώθηκε: 19:21 - 16.03.2023

Στη κούρσα για τα πλέι οφ, δύο ομάδες που επιθυμούν όσο τίποτα άλλο την είσοδό τους σ’ αυτά, θα παίξουν κρίσιμες εντός έδρας αναμετρήσεις την Πέμπτη (17/3), προσπαθώντας να ανέβουν στο τρένο της οκτάδας.

Σε ένα από αυτά τα παιχνίδια, η Αναντολού Εφές (14-14) υποδέχεται την Παρτιζάν (15-13) στην έναρξη της 29ης αγωνιστικής της EuroLeague. Δύο ώρες αργότερα, η Βαλένθια (13-15) υποδέχεται τη Φενερμπαχτσέ (17-10) . Για την Εφές και τη Βαλένθια, αυτά τα παιχνίδια είναι από αυτά που πρέπει να κερδίσουν.

Η Βαλένθια, έχει ένα σερί τεσσάρων ηττών και είναι η μόνη ομάδα top-12 με ήττες εντός έδρας (7-8) και παίζει τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια εκτός έδρας. Η ισπανική ομάδα πάλεψε αρκετά με την Φενερμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη, στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, χάνοντας με 79-77 στα τέλη Οκτωβρίου, αλλά αυτή τη φορά πρέπει να βρει τρόπο να κερδίσει αλλιώς οι ελπίδες της για είσοδο στην οκτάδα θα μειωθούν δραματικά.

Αγώνας: Βαλένθια-Φενερμπαχτσέ

Η Βαλένθια έχει μερικά πλεονεκτήματα, ξεκινώντας με 2-0 νίκες, τόσο απέναντι στην Εφές όσο και στην Παρτιζάν, τις άλλες δύο ομάδες που θα αναμετρηθούν την Πέμπτη. Η Βαλένθια θα ξέρει από πριν το αποτέλεσμα του αγώνα της Εφες, την Πέμπτη, οπότε θα γνωρίζει εάν μια νίκη μπορεί να την φέρει είτε μπροστά από την Εφές στη βαθμολογία είτε να την αφήσει μόλις μία νίκη πίσω από την Εφές και την Παρτιζάν με τις δύο νίκες που έχει με αυτές τις ομάδες υπέρ της.

Η Φενερμπαχτσέ, από την άλλη πλευρά, είναι πιο κοντά στο να κερδίσει το πλεονέκτημα εντός έδρας στα πλέι οφ. Αλλά τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν, φυσικά, και μέχρι το τέλος της εβδομάδας έως και τρεις ομάδες θα μπορούσαν να αρχίσουν να είναι κοντά στη τουρκική ομάδα με 16 νίκες η καθεμία. Οπότε άλλη μια νίκη εκτός έδρας την Πέμπτη θα σήμαινε πολλά, ειδικά επειδή η Φενερμπαχτσέ παίζει τρία παιχνίδια της EuroLeague σε οκτώ ημέρες λόγω του αναβληθέντος εντός έδρας παιχνιδιού της με την Αρμάνι Μιλάνο λόγω των σεισμών στην Τουρκία και τη Συρία.

Σερέλης: «Αν αμυντικά είμαστε αυτοί που πρέπει θα κερδίσουμε»
EUROLEAGUE

14:23 - 16.03.2023

Σερέλης: «Αν αμυντικά είμαστε αυτοί που πρέπει θα κερδίσουμε»

Σύμφωνα με τον Χρήστο Σερέλη αν ο Παναθηναϊκός είναι αμυντικά όπως πρέπει το βράδυ της Πέμπτης (16/3, 22:00) θα φθάσει στη νίκη επί της Βιλερμπάν στη Γαλλία για την 29η αγωνιστική της κανονικής διάρκειας ΕuroLeague.

Εν τω μεταξύ, αφού έχασε τα δύο προηγούμενα παιχνίδια της με 41 πόντους διαφορά συνολικά, η Εφές έμεινε ζωντανή με τη νίκη εντός έδρας με 90-89 επί της Ρεάλ Μαδρίτης την Τρίτη στο δικό της επαναπρογραμματισμένο παιχνίδι λόγω των σεισμών.

Τώρα, κόντρα στην Παρτιζάν την Πέμπτη, η Εφές έχει την ευκαιρία να κάνει μία πολύ σημαντική νίκη εναντίον τουλάχιστον μιας από τις ομάδες που κυνηγούν οι δύο φορές πρωταθλητές. Εκτός από το ότι έχασε από τη Βαλένθια, η Εφές έχει επίσης χάσει 2-0 αυτή τη σεζόν από ένα ζευγάρι ομάδων με ρεκόρ 15-13, που αντιμετωπίζουν η μία την άλλη την Πέμπτη, Μπασκόνια και Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Αγώνας: Παρτιζάν- Ανατολού Εφές

Δεδομένου ότι η Παρτιζάν νίκησε ήδη την Εφές με 82-79 στο Βελιγράδι στις 16 Δεκεμβρίου, η απώλεια ενός ακόμη τάι μπρέικ θα προκαλούσε σοβαρό πρόβλημα για την Εφές, εάν η κούρσα παραμείνει τόσο σφιχτή όπως τώρα, με επτά ομάδες που χωρίζονται από δύο νίκες και όλες στοχεύουν σε τρεις θέσεις πλέι οφ. Μια οριστική ήττα από την Παρτιζάν θα ελαχιστοποιήσει σοβαρά τις πιθανότητες της Εφές να τερματίσει στην πρώτη οκτάδα και να προσπαθήσει για την τρίτη συνεχόμενη κατάκτηση της EuroLeague.

Εκ πρώτης όψεως η σέρβικη ομάδα δείχνει να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση με ρεκόρ 15-13 και τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια εντός έδρας. Ωστόσο, στους τρεις πρώτους από αυτούς, η Παρτιζάν φιλοξενεί τους κορυφαίους της βαθμολογίας Ολυμπιακό, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης πριν παίξει το τελευταίο της παιχνίδι με τη Μονακό. Το να παίξει αυτή τη στιγμή, η πιο σκληρή δυνατή σειρά αντιπάλων σε αυτό το διάστημα των τεσσάρων αγώνων είναι κάτι που θα πρέπει να ξεπεράσει η Παρτιζάν στην προσπάθειά της να φτάσει στα πλέι οφ για πρώτη φορά από το 2010.