Ο Παναθηναϊκός στο Λυών κόντρα στη Βιλερμπάν θέλει να ξεπεράσει τον... ΠΑΟΚ

Ματέους Πονίτκα

i

© Intime

Ο Παναθηναϊκός στο Λυών κόντρα στη Βιλερμπάν θέλει να ξεπεράσει τον... ΠΑΟΚ

Γιώργος Γαβριλάκης 11:06 - 16.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:20 - 16.03.2023

Μετά την ήττα στο πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Πέμπτη (16/3, 22:00, Novasports Prime) στη Γαλλία τη Βιλερμπάν και ψάχνει τη 10η νίκη του στο πρωτάθλημα απέναντι στη μία από τις δύο ομάδες που βρίσκονται κάτω από αυτόν στη βαθμολογία.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει φτιάξει... ψυχολογία σε κανένα σημείο της σεζόν. Η πορεία είναι σκληρή, με αναποδιές και αποτυχίες -ειδικά στην Euroleague. Αυτή τη φορά οι «πράσινοι» δραστηριοποιούνται στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση προερχόμενοι από ήττα στο εγχώριο πρωτάθλημα. 

Οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη ηττήθηκαν από τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη και τώρα βρίσκονται στο Λυών για να αντιμετωπίσουν την Βιλερμπάν στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Euroleague. 

Αλλάζει ώρα το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός λόγω... ποδοσφαίρου
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

10:41 - 16.03.2023

Αλλάζει ώρα το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός λόγω... ποδοσφαίρου

Εντός της ημέρας αναμένεται η αλλαγή ώρας (από 19:15 σε 15:45) στο Κυριακάτικο (19/3) ντέρμπι της Basket League ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, λόγω των play offs του ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα του ματς ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για τη Super League. Η αναμέτρηση του μπάσκετ

Εκεί θα ψάξουν τη δέκατη νίκη τους στη διοργάνωση απέναντι στους Γάλλους που είναι η μία από τις δύο ομάδες που βρίσκονται κάτω από τον Παναθηναϊκό στην κατάταξη. Έχουν ρεκόρ 8-20 και μόνο η Άλμπα Βερολίνου (7-21) βρίσκεται πιο χαμηλά. 

Ο Δημήτρης Αγραβάνης είναι ο μόνος μη διαθέσιμος για τον κόουτς Σερέλη, αφού ο Ντέρικ Ουίλιαμς επιστρέφει μετά την απουσία του κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ο Έλληνας φόργουορντ όμως, δεν έχει ξεπεράσει ακόμα το πρόβλημα του τραυματισμού του στους κοιλιακούς και φαίνεται πως η αποθεραπεία του έχει μέλλον ακόμα. Το ερώτημα είναι αν θα προλάβει το ντέρμπι της Κυριακής (19/3) με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ

Επιπλέον, ο Παναθηναϊκός πέραν όλων των ζητημάτων που έχει στο μυαλό του και τα περισσότερα αφορούν στο μέλλον της ομάδας, θα πρέπει να αποφασίσει και με ποιος έξι ξένους θα πορευτεί στη συνέχεια του εγχώριου πρωταθλήματος, αφού οι επιλογές στα play offs περιορίζονται και ουσιαστικά θα πρέπει ένας εκ των Μάριους Γκριγκόνις, Ματ Τόμας και... Ντουέιν Μπέικον να «κοπεί», αν φυσικά θεωρήσουμε ότι οι Νέιτ Ουόλτερς, Πάρις Λι, Ντέρικ Ουίλιαμς, Ματέους Πονίτκα και Αρτούτας Γκουνάιτις είναι σταθεροί στις θέσεις τους.