Στογιάκοβιτς: «Δεν έχω αποφασίσει αν θα αγωνιστώ με την εθνική Ελλάδας ή Σερβίας»

Αντρέι Στογιάκοβιτς

i

Glomex

Στογιάκοβιτς: «Δεν έχω αποφασίσει αν θα αγωνιστώ με την εθνική Ελλάδας ή Σερβίας»

Νίκος Καλαμπάκας 19:37 - 25.10.2023

Ο γιος του Πέτζα Στογιάκοβιτς, Αντρέι, μίλησε για την καριέρα του που τον βρίσκει στις ΗΠΑ και στο κολεγιακό πρωτάθλημα, ενώ αναφέρθηκε και στα μελλοντικά του σχέδια, επισημαίνοντας ότι δεν ξέρει σε ποια εθνική ομάδα θα αγωνιστεί όταν έρθει αυτή η ώρα!

Ο Αντρέι Στογιάκοβιτς, γιος του Πέτζα που μεγαλούργησε στα ελληνικά γήπεδα τη δεκαετία του '90, μίλησε στην κάμερα της COSMOTE TV για τις εμπειρίες που αποκτά στις ΗΠΑ, εκεί όπου θα αγωνίζεται στο κολεγιακό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Στάνφορντ.

Ο ίδιος επισήμανε ότι ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στην εποχή της covid-19, ενώ όπως χαρακτηριστικά είπε δεν έχει αποφασίσει αν στο μέλλον θα αγωνιστεί με την εθνική Σερβίας ή της Ελλάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Άρχισα να παίρνω στα σοβαρά το μπάσκετ την περίοδο του Covid! Να σας πω την αλήθεια, δεν αγαπούσα το μπάσκετ πριν από τον κορονοϊό. Έπαιζα μπάσκετ με τους φίλους απλώς και μόνο για να κάνω κάτι όταν βαριέμαι. Πριν από τέσσερα χρόνια, λοιπόν, έκλεισαν τα σχολεία, έκλεισαν τα γήπεδα, δεν υπήρχε τίποτα στην Αμερική. Ήμουν έξω με τον πατέρα μου, παίζαμε μπάσκετ κάθε μέρα, κάναμε σουτάκια... Αρχίσαμε και δουλεύαμε μαζί κάθε μέρα. Έτσι άρχισα να νιώθω αγάπη για το μπάσκετ».

Για το πρώτο πράγμα που του δίδαξε ο πατέρας του:

«Να παραμείνω ήρεμος! Παρά τον ενθουσιασμό... Θα ακούσω βρισίδια και χειροκροτήματα στην καριέρα μου. Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να με επηρεάζει τίποτα. Θέλω να είμαι χαρούμενος με ό,τι και αν κάνω τα επόμενα χρόνια. Φυσικά ο στόχος είναι το ΝΒΑ αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Δεν θέλω να με επηρεάζει το τι νομίζουν οι άλλοι για εμένα. Θα πάω με τον δικό μου ρυθμό και θα δούμε. Θέλω να γίνω πιο δυνατός στο παιχνίδι μου».

Για το αν έχει αποφασίσει να αγωνιστεί μελλοντικά στην Εθνική Ελλάδας ή στην αντίστοιχη της Σερβίας:

Ήρθαν οι απαντήσεις: Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ κάνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του
EUROLEAGUE

18:33 - 25.10.2023

Ήρθαν οι απαντήσεις: Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ κάνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ αποδεικνύει ότι ήρθε στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό ορκισμένος για να γίνει ο νέος ηγέτης της ομάδας. Οι αριθμοί του από τα πρώτα παιχνίδια κιόλας, τον δικαιώνουν για την απόφασή του!

«Δεν το έχω σκεφτεί καθόλου. Δεν σκέφτομαι καν για ποια Εθνική θα παίξω. Τώρα η προτεραιότητά μου είναι το Στάνφορντ. Όταν έλθει η στιγμή και με ζητήσει κάποια στιγμή να παίξω μαζί τους, τότε θα αρχίσω να συζητώ μαζί τους. Θα περιμένω. Όσο και να πάρει.... Θα συνεχίσω να δουλεύω».

Tags: