Συγκλονίζει πρώην πρωταθλητής του NBA: Μέσα από το νοσοκομείο ζητά μεταμόσχευση καρδιάς, αλλά το ύψος του μπορεί να τον σκοτώσει!

Συγκλονίζει πρώην πρωταθλητής του NBA: Μέσα από το νοσοκομείο ζητά μεταμόσχευση καρδιάς, αλλά το ύψος του μπορεί να τον σκοτώσει!

Νίκος Καλαμπάκας 20:02 - 09.02.2024 / Ανανεώθηκε: 17:41 - 01.03.2024

Ο πρώην NBAer Σκοτ Πόλαρντ δίνει μάχη για τη ζωή του, αφού νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Νάσβιλ και χρειάζεται μεταμόσχευση καρδιάς.

Ο πρώην καλαθοσφαιριστής του ΝΒΑ, Σκοτ Πόλαρντ νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Νάσβιλ και η υγεία του είναι σε μεγάλο κίνδυνο, αφού χρειάζεται άμεσα να υποβληθεί σε μετμόσχευση καρδιάς.

Μέχρι εδώ όλα καλά, αφού πλέον η επιστήμη επιτρέπει τέτοιες ενέργειες και πολλοί άνθρωποι έχουν σωθεί με μια τέτοια εγχείρηση. Το πρόβλημα πλέον έγκειται στο μέγεθος του μοσχεύματος. Η καρδιά που θα βρεθεί για τον Πόλαρντ πρέπει να είναι αντίστοιχη με το ύψος του και τον όγκο του. Ο ίδιος είναι 2 μέτρα και 11 εκατοστά και 130 κιλά.

Σε μήνυμά του από το νοσοκομείο τόνισε ότι θα μείνει εκεί μέχρι να βρεθεί το μόσχευμα, αφού οι δωρητές που μπορούν να τον βοηθήσουν είναι ελάχιστοι.

Σύμφωνα με τον Πόλαρντ η καρδιά του συνεχώς γίνεται πιο αδύναμη αφού ένα γενετικό πρόβλημα που βγήκε στην επιφάνεια το 2021 εξαιτίας ενός ιού, την κάνει να χτυπά 10.000 περισσότερες φορές από το συνηθισμένο.

«Δεν βλέπεις πολλούς ανθρώπους με το ύψος μου. Το ήξερα όλη τη ζωή μου και υπήρχε στο μυαλό μου από μικρή ηλικία. Ναι, είναι σπουδαίο να είσαι ψηλός, αλλά δεν θα φτάσω στα 80», τόνισε ο Πόλαρντ στο AP.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ο Πόλαρντ αγωνίστηκε στους Κινγκς, τους Πίστονς, τους Πέισερς το Κλίβελαντ και τους Σέλτικς.

Έδωσε πολλές και φοβερές μάχες στο ΝΒΑ. Πλέον δίνει τη σπουδαιότερη. Αυτή για τη ζωή του...