Τι έχασε ο Ολυμπιακός με Σλούκα, τι κερδίζει ο Παναθηναϊκός (vid)
i

©InTime

Τι έχασε ο Ολυμπιακός με Σλούκα, τι κερδίζει ο Παναθηναϊκός (vid)

Γιάννης Πάλλας 11:50 - 09.07.2023 / Ανανεώθηκε: 11:50 - 09.07.2023

To Sportal αναλύει τι χάνει ο Ολυμπιακός με τη φυγή του Κώστα Σλούκα και του Σάσα Βεζένκοφ και τι θα προσπαθήσει να κάνει τη νέα σεζόν

Ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν ο πρώτος που έφυγε από τον Ολυμπιακό επιλέγοντας την πολύ καλή πρόταση των Σανκραμέντο Κινγκς και ο Κώστας Σλούκας αποτέλεσε την δεύτερη μεγάλη και ηχηρή αποχώρηση από τους «ερυθρόλευκους».

Στο μπάσκετ υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες σε ότι αφορά το κομμάτι του παιχνιδιού που παίζουν ρόλο στην εξέλιξη του και στον Ολυμπιακό του Γιώργου Μπαρτζώκα αποτελούσαν βασικό συστατικό της επιτυχίας.

Αναλύοντας τα δεδομένα και τα στοιχεία που είχε και απώλεσε με την φυγή τους ο Ολυμπιακός θα εξηγήσουμε τι στερούνται πλέον οι «ερυθρόλευκοι» από ‘δω και στο εξής.

Πρώτα απ’ όλα στο Player Efficiency Rating, την αποτελεσματικότητα ο Σάσα Βεζένκοφ έχει την υψηλότερη επίδοση (24.4) και ο Κώστας Σλούκας (18.2) την αμέσως επόμενη. Δυο παίκτες πολύ επιδραστικοί που καθόριζαν το παιχνίδι με την απόδοση τους.

Στη συνέχεια θα αναφερθούμε στο Usage το οποίο μας δείχνει πόσο «συμμετέχει» ο παίκτης στην επίθεση της ομάδας του. Από τη στιγμή που χάνει τους δυο πρώτους (ο Σάσα Βεζένκοφ έχει 24.8 και ο Κώστας Σλούκας 24.5) σε επιρροή αυτό σημαίνει πως είτε θα αλλάξει ο τρόπος παιχνιδιού, είτε θα πρέπει να αποκτηθούν παίκτες με παρόμοια χαρακτηριστικά για να «κουμπώσουν» ακριβώς στο ρόλο των παικτών που έχουν φύγει.

Ο δείκτης της στατιστικής απεικόνισης του παιχνιδιού που δείχνει το πόσο θα λείψει ο Κώστας Σλούκας από τον Ολυμπιακό προκύπτει από τις ασίστ. Ο 33χρονος γκαρντ όσο έπαιζε είχε το 41.1% των ασίστ της ομάδας του. Ένα πολύ υψηλό νούμερο που δείχνει ότι είχε την πλειονότητα των αποφάσεων,, πράγμα λογικό γιατί όσο έπαιζε ο Ολυμπιακός ήταν πιο πολύ «πικ εν ρολ» ομάδα.

Εάν σ’ αυτά υπολογίσουμε ότι ο Σάσα Βεζένκοφ και ο Κώστας Σλούκας προσέφεραν στην ομάδα το 54.2% της επιθετικής παραγωγικότητας της ομάδας, τότε γίνεται αντιληπτό πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας ενδεχομένως να διαφοροποιήσει το παιχνίδι της ομάδας του ειδικά εάν δεν βρει τους κατάλληλους παίκτες για να καλύψει τα κενά.

Sloukas effect: Ο Σλούκας φέρνει τον Παναθηναϊκό στα φαβορί για την κατάκτηση της Euroleague σύμφωνα με τις στοιχηματικές!
EUROLEAGUE

22:35 - 08.07.2023

Sloukas effect: Ο Σλούκας φέρνει τον Παναθηναϊκό στα φαβορί για την κατάκτηση της Euroleague σύμφωνα με τις στοιχηματικές!

Η μεταγραφή του Κώστα Σλούκα αλλάζει τα δεδομένα στο ευρωπαϊκο μπάσκετ, με τον Παναθηναϊκό να γίνεται ένα απο τα φαβορί για την κατάκτηση της Euroleague, σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρείες.

Αυτό εν τέλει είναι και το μεγάλο στοίχημα για τον τεχνικό των «ερυθρολεύκων» και τους συνεργάτες του τη νέα σεζόν.