Sloukas effect: Ο Σλούκας φέρνει τον Παναθηναϊκό στα φαβορί για την κατάκτηση της Euroleague σύμφωνα με τις στοιχηματικές!

Sloukas effect: Ο Σλούκας φέρνει τον Παναθηναϊκό στα φαβορί για την κατάκτηση της Euroleague σύμφωνα με τις στοιχηματικές!

Sportal newsroom 22:35 - 08.07.2023 / Ανανεώθηκε: 22:39 - 08.07.2023

Η μεταγραφή του Κώστα Σλούκα αλλάζει τα δεδομένα στο ευρωπαϊκο μπάσκετ, με τον Παναθηναϊκό να γίνεται ένα απο τα φαβορί για την κατάκτηση της Euroleague, σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρείες.

Ο Κώστας Σλούκας τη νέα σεζόν θα φοράει τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο Έλληνας πλέι μέικερ υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 3 ετών με το «τριφύλλι» και αναμένεται να γίνει ο νέος ηγέτης της ομάδας του Εργκίν Αταμάν σε Basket League και Euroleague.

Η μεταγραφή του Έλληνα πλέι μέικερ είναι το απόλυτο θέμα συζήτησης στην μπασκετική Ευρώπη, καθώς από τον νταμπλούχο Ελλάδας και φιναλίστ της Euroleague Ολυμπιακό, ο Σλούκας μετακομίζει στο «τριφύλλι», που έχει σαν στόχο να επιστρέψει στην κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη. Για το λόγο αυτό ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε την κίνηση-ματ ώστε να ντύσει στα «πράσινα» τον 33χρονπ πλέι μέικερ και να ανεβάσει το επίπεδο του ρόστερ.

Κώστας Σλούκας και Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Η κίνηση αυτή, όπως ήταν φυσικό επηρεάζει άμεσα τις εξελίξεις και τις αποδόσεις όσον αφορά τους νικητές της Euroleague για την ερχόμενη σεζόν. Αυτό γιατί η απόδοση του Παναθηναϊκού έπεσε, σε τέτοιο βαθμό ώστε το «τριφύλλι» να είναι τέταρτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρείες.

Το πρώτο φαβορί για τη σεζόν 2023-24, σύμφωνα με τις εταιρείες, είναι η Μπαρτσελόνα, μαζί με την Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Ολυμπιακό να ακολουθεί και αμέσως μετά να έρχεται ο Παναθηναϊκός ο οποίος συμπληρώνει το καρέ των πρώτων φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Εξήγηση γι αυτό υπάρχει, καθώς ο Κώστας Σλούκας μετράει 9 παρουσίες σε Final 4 στην καριέρα του και 3 κατακτήσει τίτλου, 2 με τον Ολυμπιακό (2012, 2013) και 1 με την Φενέρμπαχτσε υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβις το 2017. Έτσι, ένας από τους παίκτες που γνωρίζουν πολύ καλά τον δρόμο προς το μεγάλο ραντεβού τίτλου στη διοργάνωση είναι ο Έλληνας γκαρντ, ο οποίος θα έχει την αποστολή να καθοδηγήσει την ομάδα του εντός παρκέ, με στόχο την επιστροφή στους τίτλους.