Σλούκας και Γιαννακόπουλος έστειλαν μήνυμα σε όλη την Ευρώπη!

Κώστας Σλούκας και Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Σλούκας και Γιαννακόπουλος έστειλαν μήνυμα σε όλη την Ευρώπη!

Ηλίας Λαλιώτης 22:18 - 08.07.2023 / Ανανεώθηκε: 22:19 - 08.07.2023

Η μεταγραφή του Κώστα Σλούκα και ο τρόπος που τη χειρίστηκε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ταρακούνησε το ευρωπαϊκό μπάσκετ κι έπεισε και τους πλέον… άπιστους πως ο Παναθηναϊκός επέστρεψε!

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε προειδοποιήσει εδώ και δύο μήνες… «Η ομάδα θα ενισχυθεί σε τέτοιο βαθμό που με την βοήθεια του Θεού, θα δώσει την δυνατότητα σε όλους μας να πανηγυρίζουμε νταμπλ όπως στο πρόσφατο παρελθόν και τρεμπλ όπως στο λίγο πιο μακρινό παρελθόν» είχε γράψει σε story του στο Instagram, ενώ λίγο αργότερα με αφορμή την απόκτηση του ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό είχε επανέλθει με επίσημη δήλωσή του:

«Από αυτό το δικό του σπίτι θα ξεκινήσει την αντεπίθεση, ώστε να επιστρέψει εκεί όπου ανήκει και αγωνιστικά. Στην κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης. (…) Κι επειδή το αίμα νερό δεν γίνεται, μαζί με τον κόουτς Αταμάν, τον πιο πετυχημένο προπονητή στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, είμαι σίγουρος ότι ο Παναθηναϊκός θα πάρει αυτά που του στέρησαν, διπλά και τριπλά. Θα νικήσουμε όποιον μπει στον δρόμο μας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Και θα στείλουμε σπίτι του, όποιον σκεφτεί να μας αδικήσει...».

Από το μεσημέρι του Σαββάτου (8/7) όλη η Ευρώπη συζητά για τον Παναθηναϊκό. Όπως γινόταν και παλιότερα, όταν η πιο επιτυχημένη ομάδα της Ελλάδας κατακτούσε το ένα ευρωπαϊκό μετά το άλλο και είχε στις τάξεις της ορισμένους από τους κορυφαίους παίκτες της γηραιάς ηπείρου. Πλέον, διαθέτει και τον κορυφαίο Έλληνα παίκτη (μετά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο φυσικά) και αποδεικνύει πως οι εξαγγελίες για επιστροφή στην «πράσινη» κανονικότητα υλοποιούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, με τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση του Κώστα Σλούκα, επιβεβαίωσε πως είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να ενισχύσει με ό,τι καλύτερο μπορεί τον Παναθηναϊκό. Είχε υπομονή, αποφασιστικότητα και κυρίως έκανε αυτό που δεν μπόρεσαν στον Ολυμπιακό. Έδειξε στον 33χρονο διεθνή άσο πως αναγνωρίζει την τεράστια αξία του και σεβάστηκε τον χρόνο που χρειαζόταν για να πάρει τις αποφάσεις του. Το ίδιο έκανε και ο Εργκίν Αταμάν σε αντίθεση με τον Γιώργο Μπαρτζώκα και ο καθένας θα κριθεί για τις επιλογές του.

Τις διαθέσεις του ο μεγαλομέτοχος του Τριφυλλιού, πάντως, τις είχε δείξει και με υποθέσεις που δεν πήγαν καλά. Με τον Καμπάτσο, τον Πάντερ, τον Ερνανγκόμεθ. Ο Κώστας Σλούκας, όμως, με την απόφασή του έστειλε το μήνυμα σε όλη την Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ, δυνατός ξανά και ελκυστικός προορισμός για κάθε μεγάλο παίκτη. Η μεταγραφή του δεν είναι απλά μια μεμονωμένη «βόμβα». Θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις. Δίνει σε όλους να καταλάβουν πως η τριετία που προηγήθηκε είναι οριστικά πλέον μια κακή παρένθεση.

Τα καλύτερα έρχονται...

ΥΓ1. Ο Παναθηναϊκός χωρίς ομάδα, στους πρόσφατους τελικούς της Basket League, ανάγκασε το σύστημα του ελληνικού μπάσκετ να… ξεσκεπαστεί. Πλέον, με την ομαδάρα που φτιάχνει θα το εξαφανίσει.

ΥΓ2. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος παίρνει δικαίως τα εύσημα για τη μεταγραφή της δεκαετίας στην Ευρώπη. Ο Εργκίν Αταμάν συνέβαλε στην ολοκλήρωσή της. Θα πρέπει όμως να αναδειχθεί και ο ρόλος του Δημήτρη Κοντού. Ενός ανθρώπου που έχει αυξημένες αρμοδιότητες πλέον στον Παναθηναϊκό και ανέλαβε μεγάλο μέρος των επαφών με τον Κώστα Σλούκα. Και τα κατάφερε!

ΥΓ3. Διακρίνω μεγάλο προβληματισμό για τον ελληνικό κορμό του Ολυμπιακού. Φανταστείτε να μην υπήρχε και η συνδρομή του Βαγγέλη Λιόλιου στην υπόθεση Ουόκαπ τι θα γινόταν τώρα…