Τι έχει κάνει ο Ολυμπιακός με μειονέκτημα έδρας στα playοffs της Euroleague

Τι έχει κάνει ο Ολυμπιακός με μειονέκτημα έδρας στα playοffs της Euroleague

Νίκος Καλαμπάκας 23:51 - 12.04.2024

Ο Ολυμπιακός έχει συμμετάσχει έξι φορές σε playoffs της Euroleague με μειονέκτημα έδρας. Δείτε τι έχουν κάνει μέχρι στιγμής οι ερυθρόλευκοι όταν πρέπει να πάρουν εκτός έδρας νίκη προκειμένου να συμμετάσχουν σε Final 4.

Ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει την πρόκρισή του στο Final 4 του Βερολίνου, όμως ο δρόμος του προς την πρωτεύουσα της Γερμανίας δεν θα είναι στρωμένος με... ροδοπέταλα, αφού η ομάδα του Πειραιά θα έχει μειονέκτημα έδρας στα playoffs της διοργάνωσης.

Οι ερυθρόλευκοι θα συναντήσουν στον δρόμο τους την Μπαρτσελόνα και θα πρέπει να σπάσουν την έδρα της προκειμένου να βρεθούν στο μεγάλο ραντεβού του ευρωπαϊκού μπάσκετ και να διεκδικήσουν το τρόπαιο του πρωταθλητή Ευρώπης.

Αυτή φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός θα περάσει από αυτή τη διαδικασία. Οι Πειραιώτες είναι... παλιές καραβάνες στη διοργάνωση κι έχουν περάσει από αυτή τη διαδικασία κι άλλες φορές. Κάποιες με επιτυχία, ενώ μια δεν τα κατάφεραν.

Το μειονέκτημα με τη Σιένα

Το 2012 η Πόλη είχε βαφτεί κόκκινη. Ο Ολυμπιακός σε ένα από τους τελικούς της Euroleague που θα μείνουν για πάντα στην ιστορία, είχε επικρατήσει της πανίσχυρης τότε ΤΣΣΚΑ χάρη σε ένα καλάθι του Γιώργου Πρίντεζη, 0.7'' πριν τη λήξη.

Για να φτάσουν όμως μέχρι το τέλος της διαδρομής, έπρεπε να ξεπεράσουν το εμπόδιο που της είχε βάλει η Σιένα στα playoffs. Κανένα πρόβλημα, αφού οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς έκαναν το break στο πρώτο ματς στην Τοσκάνη και στη συνέχεια με συνολικό σκορ 3-1 στις νίκες πήρε το εισιτήριο για την Τουρκία.

Η δεύτερη φορά που η ομάδα του Πειραιά βρέθηκε με μειονέκτημα έδρας στα Playoffs ήταν τη σεζόν 2014-2015. Απέναντί του η Ρεάλ Μαδρίτης που τελικά τον... πλήγωσε, αφήνοντάς τον εκτός Final 4.

Μια χρονιά μετά ωστόσο, ήρθε η ώρα να μιλήσει ξανά ο Πρίντεζης. Ο Ολυμπιακός έπεσε απάνω στην Μπαρτσελόνα, έκανε το Break στο πρώτο ματς της Βαρκελώνης και στη συνέχεια χρειάστηκε στο 4ο παιχνίδι το buzzer beater του πάουερ φόργουόρντ του προκειμένου να προκριθεί στο Final 4 και να φτάσει μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης εκεί όπου τελικά υπέκυψε στις ορέξεις της Ρεάλ που έπαιζε εντός έδρας!

Σε σειρές τριών αγώνων

Το 2006 η Μακάμπι τον είχε αποκλείσει σε σειρά τριών αγώνων. Η ομάδα του Ισραήλ είχε επικρατήσει με σκορ 2-0, ενώ έναν χρόνο αργότερα ήταν η σειρά της Ταού Κεράμικα να στείλει πρόωρα τους ερυθρόλευκους σπίτι τους κερδίζοντας με 2-0 τη σειρά.

Το 2008 η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είχε καταφέρει να ανατρέψει το 0-1, να κάνει το 2-1 και τελικά να πάει στο Final 4 και να πάρει το τρόπαιο.