To Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο τιμά τον Νίκο Γκάλη και τον αναγορεύει Επίτιμο Διδάκτορα

Νίκος Γκάλης

i

© Intime

To Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο τιμά τον Νίκο Γκάλη και τον αναγορεύει Επίτιμο Διδάκτορα

Sportal newsroom 14:17 - 21.02.2023 / Ανανεώθηκε: 14:37 - 21.02.2023

Άλλη μία τιμή για τον... μεγάλο Νίκο Γκάλη. Το ΑΠΘ θα τιμήσει τον θρύλο του ευρωπαϊκού μπάσκετ δίνοντάς του τον τίτλο του Επίτιμου Δικάκτορα στο Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ).

Πέραν από όλους τους τίτλους και τις διακρίσεις που συνέλεξε κατά τη διάρκεια της καριέρας του ως αθλητής, ο Νίκος Γκάλης και ο μύθος που δημιούργησε στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ συνεχίζουν να του προσφέρουν συγκινήσεις και τιμητικές στιγμές. 

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και ένα από τα σπουδαιότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας αποφάσισε να αναγορεύσει τον Νίκο Γκάλη ως Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ). 

Μάλιστα, η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαρτίου 2023 (ώρα: 20.15) εντός των εγκαταστάσεων του ΑΠΘ και θα παρευρεθούν ο Πρύτανης, ο Κοσμήτορας και πολλοί φίλοι και θαυμαστές του «Nick» από τη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο. 

Ο Γκάλης αποτελεί μία τεράστια προσωπικότητα του παγκόσμιου μπάσκετ, άλλωστε αναφερόμαστε στον άνθρωπο που... δίδαξε τη χώρα μας το άθλημα τη δεκαετία του '80, ενώ από το 2007 ανήκει Hall of Fame της FIBA. Το 2017 τιμήθηκε και εισήλθε στο Naismith Memorial Basketball Hall of Fame των Ηνωμένων Πολιτειών και είναι ο μόνος Έλληνας που έχει λάβει τέτοια διάκριση και ο μόνος που μπορεί να του κάνει παρέα εκεί, όταν σταματήσει το μπάσκετ, είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
 

Εντός των συνόρων οι τιμές φυσικά και είναι πολλές που κατέχει και τώρα το κορυφαίος Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης του προσφέρει μία ακόμα... 

Tags: