Το ΝΒΑ ανακοίνωσε το πλήρες πρόγραμμα του πρώτου In Season τουρνουά που θα ξεκινήσει στις 3 Νοεμβρίου

Γιάννης Αντετοκούνμπο, ΛεΜπρόν Τζέιμς

i

© photo by Patrick McDermott / Getty Images / Ideal Images

Το ΝΒΑ ανακοίνωσε το πλήρες πρόγραμμα του πρώτου In Season τουρνουά που θα ξεκινήσει στις 3 Νοεμβρίου

Γιώργος Γαβριλάκης 23:20 - 15.08.2023 / Ανανεώθηκε: 23:20 - 15.08.2023

Το In Season tournament όπως ονομάζει το ΝΒΑ κάτι που στην... Ευρώπη θα αναφέραμε ως Κύπελλο θα ξεκινήσει στις 3 Νοεμβρίου θα περιλαμβάνει Final Four και πλέον ανακοινώθηκε το πλήρες πρόγραμμα με τη συμμετοχή και των 30 ομάδων που είναι χωρισμένες σε έξι ομίλους των πέντε ομάδων.

Τα αρχικά στοιχεία της νέας έμπνευσης του ΝΒΑ, δηλαδή του In Season Tournament που είχαν ανακοινωθεί ήταν πως η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 3 Νοεμβρίου του 2023 και η τελική φάση με τη μορφή Final Four θα διεξαχθεί στο Λας Βέγκας το τριήμερο 7-9 Δεκεμβρίου. 

Για πρώτη φορά στα χρονικά ο «μαγικός πλανήτη» εγκαθιστά ένα τουρνούα παράλληλο με το πρωτάθλημα, κάτι δηλαδή σαν τα εγχώρια Κύπελλα που έχουμε ταυτόχρονα με τις λίγκες στην Ευρώπη. Τώρα, ήρθε η ώρα της πλήρης ανάπτυξης του προγράμματος, με την παρουσία και των τριάντα ομάδων, που είναι χωρισμένες σε έξι ομίλους. Τρεις της ανατολικής περιφέρειας και τρεις της δυτικής. 

Μετά το πρώτο τζάμπολ της 3η Νοεμβρίου, το πρόγραμμα «γεμίζει» στις 10, στις 14, στις 17, στις 21, στις 24 και στις 28 του μήνα, δηλαδή κάθε Τρίτη και Παρασκευή του Νοεμβρίου με εξαίρεση την 7η που είναι ημέρα εκλογών στις ΗΠΑ. Οι νικητές των έξι ομίλων και δύο ομάδες που θα πάρουν wild card θα προκριθούν στη φάση των knockout που θα διεξαχθούν στις 4 και στις 5 Δεκεμβρίου. 

Οι Σίξερς περίμεναν την αντίδραση του Χάρντεν - Παίκτες και συμπαίκτες στηρίζουν τον «Μούσια»
NBA

19:14 - 15.08.2023

Οι Σίξερς περίμεναν την αντίδραση του Χάρντεν - Παίκτες και συμπαίκτες στηρίζουν τον «Μούσια»

Η απόφαση των Σίξερς να μην συνεχίσουν τις συζητήσεις για ανταλλαγή του Χάρντεν -παρά την αρχική συμφωνία των δύο πλευρών- έχει δημιουργήσει μεγάλη ένταση στη Φιλαδέλφεια. Ο «Μούσιας» γκρινιάζει, ο Πι Τζέι Τάκερ τον στηρίζει και ο Τζοέλ Εμπίντ απορεί με την κατάσταση και μάλλον προβλέπει ως δυσοίωνο το μέλλον της ομάδας.

Οι ομάδες με το καλύτερο ρεκόρ θα έχουν πλεονέκτημα έδρας και οι νικητές θα προκριθούν στο Final Four που θα λάβει χώρα στο Λας Βέγκας από τις 7-9 Δεκεμβρίου. 

Οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο σε αυτό το ταξίδι θα αντιμετωπίσουν τους Νιου Γιορκ Νικς (3 Νοεμβρίου), τους Σάρλοτ Χόρνετς (17/11), Ουάσινγκτον Ουίζαρντς (24/11) και τους Μαϊάμι Χιτ (28/11) στον δεύτερο όμιλο της Ανατολικής Περιφέρειας. 

Αναλυτικά οι όμιλοι του In Season Tournament

1ος Όμιλος
Φιλαντέλφεια Σίξερς, Κλίβελαντ Καβαλίερς, Ατλάντα Χοκς, Ιντιάνα Πέισερς, Ντιτρόιτ Πίστονς 

2ος Όμιλος
Μιλγουόκι Μπακς, Νιου Γιορκ Νικς, Μαϊάμι Χιτ, Oυάσινγκτον Oυίζαρντς, Σάρλοτ Χόρνετς 

3ος Όμιλος
Μπόστον Σέλτικς, Μπρούκλιν Νετς, Τορόντο Ράπτορς, Σικάγο Μπουλς, Ορλάντο Μάτζικ 

4ος Όμιλος
Μέμφις Γκρίζλις, Φοίνιξ Σανς, Λος Άντζελες Λέικερς, Γιούτα Τζαζ, Πόρτλαντ Μπλέιζερς 

5ος Όμιλος
Ντένβερ Νάγκετς, Λος Άντζελες Κλίπερς, Νιου Όρλεανς Πέλικανς, Ντάλας Μάβερικς, Χιούστον Ρόκετς 

6ος Όμιλος
Σακραμέντο Κινγκς, Γκόλντεν Στέιτ Oυόριορς, Μινεσότα Τϊμπεργουλβς, Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, Σαν Αντόνιο Σπερς