Το πλάνο των Σαν Αντόνιο Σπερς για τον Σίντι Σισόκο: Rookie σεζόν μεταξύ ΝΒΑ και G-League (vid)

Σιντί Σισοκό

i

© photo by Ethan Miller / Getty Images / Ideal Images

Το πλάνο των Σαν Αντόνιο Σπερς για τον Σίντι Σισόκο: Rookie σεζόν μεταξύ ΝΒΑ και G-League (vid)

Χρήστος Τσάλτας 11:34 - 29.08.2023 / Ανανεώθηκε: 11:35 - 29.08.2023

Ο Σίντι Σισόκο είναι ένας από τους παίκτες που επιλέχθηκαν στο NBA Draft του 2023 από τους Σαν Αντόνιο Σπερς, με την ομάδα του Τέξας να καταρτίζει συγκεκριμένο πλάνο, ώστε να τον αξιοποιήσει στο έπακρο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Sportal.

Οι Σαν Αντόνιο Σπερς δεν επέλεξαν μόνο στο Νο 1 του NBA Draft, όπου έπραξαν το... αυτονόητο με τον Βικτόρ Ουεμπανιαμά, αλλά είχαν και την 44η επιλογή της διαδικασίας. Και σε αυτή έδωσαν την ευκαιρία σε έναν ακόμα Γάλλο να ανοίξει την πόρτα για τον «μαγικό κόσμο» του ΝΒΑ.

Ο Σίντι Σισόκο, έπειτα από μία σεζόν στην G-League με την Ignite, την ομάδα που προετοιμάζει prospects του ΝΒΑ ώστε να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους, πλέον θα είναι κάτοικος Τέξας, με τους Σπερς να του δίνουν την ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη.

Η νέα σεζόν αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και επειδή οι λύσεις είναι πολλές στην περιφέρεια για την ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς, με τους Τρε Τζόουνς, Μάλακαι Μπράναμ, Ντέβιν Βασέλ, Κάμερον Πέιν και Ντεβόντε Γκράχαμ να έχουν σημαντικό ρόλο. Αυτό σημαίνει πως ο Σισόκο θα πρέπει να κάνει μεγάλη προσπάθεια για να πάρει χρόνο.

Οι πληροφορίες του Sportal αναφέρουν πως τους επόμενους μήνες ο Γάλλος γκαρντ, τον οποίο οι Σπερς προορίζουν για τη θέση του πλέι μέικερ και μόνο, αναμένεται να περάσει αρκετό διάστημα στην G-League και τους Austin Spurs, υπό τις οδηγίες του άλλοτε προπονητή της Βόννης, Ουίλ Βόιγκτ. Σκοπός είναι ο Σισόκο να πάρει παιχνίδια στα πόδια του, να έχει ενεργή παραστάσεις και να είναι ανά πάσα στιγμή σε θέση να βοηθήσει τους Σπερς, όποτε κριθεί αυτό αναγκαίο.

Εμφανίστηκαν οι δύο πρώτοι «μνηστήρες» του Αντετοκούνμπο σε περίπτωση που δεν ανανεώσει με τους Μπακς
NBA

23:45 - 28.08.2023

Εμφανίστηκαν οι δύο πρώτοι «μνηστήρες» του Αντετοκούνμπο σε περίπτωση που δεν ανανεώσει με τους Μπακς

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ίσως γίνει Μήλον της Έριδος για πολλές ομάδες του ΝΒΑ, εφόσον δεν ανανεώσει με τους Μπακς. Λέικερς και Νικς έχουν ήδη αρχίσει να... γλυκοκοιτάζουν τον Έλληνα παίκτη!

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Βόιγκτ, άλλωστε ο coach Pop ήταν ένας από τους ανθρώπους που «έδιεξαν» τον Αμερικανό κόουτς για νέο προπονητή των Austin Spurs, γεγονός που σημαίνει ότι η ομάδα του Σαν Αντόνιο θα παρακολουθεί από... πολύ κοντά την πορεία του Σισόκο τη νέα σεζόν, ακόμα κι αν δεν παίξει στο ΝΒΑ άμεσα.