«Το τελευταίο βράδυ ήταν σκ@τ@, χρωστάμε κάτι στους εαυτούς μας»: Η Team USA μαζεύει τα κομμάτια της με φόντο το χάλκινο μετάλλιο

Τζος Χαρτ

«Το τελευταίο βράδυ ήταν σκ@τ@, χρωστάμε κάτι στους εαυτούς μας»: Η Team USA μαζεύει τα κομμάτια της με φόντο το χάλκινο μετάλλιο

Χρήστος Τσάλτας 23:15 - 09.09.2023

Η αποτυχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο ήρθε όμως στην Team USA σκέφτονται μόνο το πώς θα φτάσουν στο χάλκινο μετάλλιο, για να καλύψουν την... χασούρα όσο το δυνατόν περισσότερο.

Αποστολή στη Μανίλα

Ένα τουρνουά που ξεκίνησε με όνειρα και σκέψεις για επιστροφή στην κορυφή, κατέληξε να έχει εφιαλτικό φινάλε. Η Team USA δεν ανταποκρίθηκε ποτέ στις υψηλές προσδοκίες που υπήρχαν, κάτι που φάνηκε στο παιχνίδι με την Γερμανία.

Ο Φραντς Βάγκνερ, ο Μόριτζ Βάγκνερ, ο Ντένις Σρέντερ και οι υπόλοιποι συμπαίκτες τους όχι απλά ζόρισαν τους NBAers του Στιβ Κερ, αλλά τους υποχρέωσαν σε μια ήττα-μαχαιριά.

Σε ένα παιχνίδι που δεν δούλεψαν πολλά πράγματα, η ομάδα του Κερ είχε τη χειρότερη εικόνα της αμυντικά. Και το πλήρωσε. «Δεν καταφέραμε να προτάξουμε την άμυνα. Αυτό ήταν το πιο βασικό. Επιθετικά ήμασταν καλά. Και οι δύο ομάδες είχαν από 55% και πάνω», εξήγησε ο Τζος Χαρτ, μιλώντας στο Sportal, πριν σταθεί στην εικόνα και των δύο ομάδων στο πίσω κομμάτι του παρκέ.

«Βασικά καμία ομάδα δεν έπαιξε καλά στην άμυνα, αλλά εκείνοι ευτύχησαν να έχουν δύο καλές άμυνες παραπάνω και να κερδίσουν. Πρέπει να σιγουρευτούμε ότι θα πάμε στο παιχνίδι και θα κάνουμε τον Καναδά να νιώσει άβολα και στη συνέχεια η επίθεση να φροντίσει για την εικόνα μας στην άμυνα».

Μέσα σε λίγες λέξεις μάλιστα, ο άσος των Νιου Γιορκ Νικς φρόντισε να περιγράψει και το κλίμα από το βράδυ της Παρασκευής έως και σήμερα. Για την ακρίβεια, χρειάστκε μία λέξη. «Σκ@τ@», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε. «Ήταν πολύ άσχημα, γιατί ήρθε η ήττα. Γυρνάμε σελίδα, ήρθε νέα μέρα και νέος στόχος και πρέπει να αγωνιστούμε».

Το τουρνουά δεν έχει τελειώσει και ο αγώνας της τρίτης θέσης μοιάζει μια ευκαιρία για να μπορέσει η ομάδα του Στιβ Κερ να φτάσει στο μετάλλιο, διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις.

Γεγονός που σημαίνει ότι η αναμέτρηση της Κυριακής δίνει κίνητρονα τελειώσουν το τουρνουά με δυνατό τρόπο. «Είναι τρομερά σημαντικό. Θα έχουμε καταφέρει να κατακτήσουμε μετάλλιο και θα έχουμε χτίσει μομέντουμ για την επόμενη σεζόν. Όταν παίζεις στην Team USA η επιλογή είναι πάντα το μετάλλιο. Προφανώς δεν ήταν αυτό που θέλαμε ή που οραματιζόμασταν αλλά έχουμε μια μέρα να ανταγωνιστούμε κόντρα σε εξαιρετικούς παίκτες».

Με την άμυνα να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, στο μυαλό του Χαρτ αλλά και των συμπαικτών του υπάρχει μόνο η σκέψη για επιπλέον προσπάθεια. Αυτή θα δώσει τον τόνο, απέναντι σε μια ομάδα που την ξέρουν καλά και μπορούν να ματσάρουν το παιχνίδι τους καλύτερα.

«Πρέπει να εστιάσουμε στο πώς θα αγωνιστούμε στο υψηλό επίπεδο», υπογράμμισε ο άσος των Νικς και συμπλήρωσε «Στη θέση που είμαστε μπορούμε να κάνουμε πολλά, όμως θα πρέπει να μείνουμε στο πλάνο, να σεβαστούμε τον αντίπαλο, αλλά και τους εαυτούς μας. Είχαμε μεγάλο ταξίδι και χρωστάμε στους εαυτούς μας να τελειώσει το ταξίδι με καλό τρόπο».

Για τον Στιβ Κερ και τους παίκτες του το παιχνίδι της Κυριακής έχει σαν στόχο το γόητρο, αλλά η επιστροφή στα μετάλλια για την Team USA είναι κι αυτή στόχος. Διότι ουδείς θέλει να σκέφτεται ενδεχόμενη ήττα και 4η θέση. Ειδικά απέναντι στον Καναδά...

Το Μουντομπάσκετ στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.