Οι Τορόντο Ράπτορς έχουν στη λίστα τους τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (vid)

Σαρούνας Γιασικεβίτσιους

i

© Intime

Οι Τορόντο Ράπτορς έχουν στη λίστα τους τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:58 - 02.06.2023 / Ανανεώθηκε: 10:13 - 02.06.2023

Από την Μπέκι Χάμον και στο φαβορί Σέρτζιο Σκαριόλο, οι Τορόντο Ράπτορς ψάχνουν τον νέο τους προπονητή και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους της Μπαρτσελόνα φαίνεται πως βρίσκεται ανάμεσα στις επιλογές τους.

Στο Τορόντο η αναζήτηση του επόμενου προπονητή των Ράπτορς περιλαμβάνει επιλογές για όλα τα γούστα και χωρίς καμία προκατάληψη. Ο αντικαταστάτης του Νικ Νερς, κατ' αρχάς υπολογίστηκε πως θα μπορούσε να είναι... αντικαταστάτρια, καθώς η Μπέκι Χάμον ήταν (και ίσως να παραμένει) στη λίστα

Μόνο που η υπόθεση πρόσληψης δεν φαίνεται πως βρίσκεται στο τελικό στάδιο και η θρυλική παίκτρια του WNBA, συνεχίζει στο κορυφαίο πρωτάθλημα γυναικών ως η κόουτς των Λας Βέγκας Εϊσις. Όπως και ο Σέρτζιο Σκαριόλο, παραμένει προπονητής της Βίρτους Μπολόνια, αλλά στην πραγματικότητα περιμένει την τελική πρόταση των Πτερόσαυρων, που φαίνεται πως τον έχουν τοποθετήσει ακόμα και στο Νο 1 των επιλογών τους. 

Εξετάζουν βέβαια και άλλες περιπτώσεις, όχι μόνο εντός των συνόρων, αλλά και εκτός! Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Μαρκ Στέιν, ανάμεσα στις επιλογές τους βρίσκεται και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους

Ο Λιθουανός εκτός του ότι δεν είναι δεδομένο ότι θα συνεχίσει στην Μπαρτσελόνα, στις ΗΠΑ έχει... όνομα. Αγωνίστηκε με τους Ιντιάνα Πέισερς και τους Γκόλτεν Στέιτ Ουόριορς τη διετία 2005-2007, δηλαδή πριν έρθει για να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο το 2009 κατέκτησε την τέταρτη και τελευταία του Euroleague. 

Στην προπονητική ως head coach «εισέβαλε» το 2016 με τη Ζαλγκίρις Κάουνας και το 2018 οι Ράπτορς είχαν ενδιαφερθεί ξανά, όταν είχαν απολύσει τότε τον Ντουέιν Κέισι και πριν προλάβουν τον Νικ Νερς, ο οποίος φέτος απολύθηκε και έχει ήδη αναλάβει τους Φιλαδέλφεια Σίξερς. 

Τώρα τον Καναδά επανέρχεται το όνομα του «Σάρας» και απλώς όλοι περιμένουν τις εξελίξεις και τις τελικές αποφάσεις. Ο Γιασικεβίτσιους πάντως, είναι επικεντρωμένος στα play offs του ισπανικού πρωταθλήματος και στην κατάκτηση του τροπαίου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα αυτιά του είναι κλειστά. Ειδικά από τη στιγμή που στη Βαρκελώνη υπάρχουν αμφιβολίες για το αν μπορεί να οδηγήσει την ομάδα στο μέλλον.