Τσίκληρας στο Sportal: «Ο κόσμος ήθελε να στείλει ένα μήνυμα για τα Τέμπη, θα δούμε αν έφτασε και στον προορισμό του»

Άγγελος Τσίκληρας

i

Άγγελος Τσίκληρας / © Intime

Τσίκληρας στο Sportal: «Ο κόσμος ήθελε να στείλει ένα μήνυμα για τα Τέμπη, θα δούμε αν έφτασε και στον προορισμό του»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 22:05 - 04.03.2023 / Ανανεώθηκε: 00:03 - 04.09.2023

Ο Άγγελος Τσίκληρας μίλησε στο Sportal για τα όσα συνέβησαν στη Νίκαια με το πανό για τα Τέμπη στο ματς με την ΑΕΚ, αλλά και για την σεζόν του Ιωνικού συνολικά.

Οι φίλοι του Ιωνικού ανέβασαν ένα πανό για τα Τέμπη και δεν το κατέβασαν ποτέ, παρά την προσπάθεια των διαιτητών, σε ένα παιχνίδι που δεν αναβλήθηκε εν τέλει, αλλά δεν ήταν και το καλύτερο για τους Νικαιώτες.

Μετά τα όσα συνέβησαν, το Sportal απευθύνθηκε στον Άγγελο Τσίκληρα για να ξεκαθαρίσει τα πράγματα, με τον κόουτς του Ιωνικού να έχει πολλά να πει!

Αρχικά ο Άγγελος Τσίκληρας τόνισε πως «η μόνη ενημέρωση που είχα είχε να κάνει με τους διαιτητές. Οι οπαδοί του είπαν του Λουκά πως δεν το κατεβάζουν. Δεν μου είπε κάτι παραπάνω εκείνος. Περιμέναμε ενημέρωση από τους διαιτητές εμείς. Τελικά μίλησαν στον ΕΣΑΚΕ και το παιχνίδι έγινε κανονικά» και συνέχισε αναφέροντας:

«Όταν πήγα μέσα στους διαιτητές και ζήτησα να γίνει το παιχνίδι πέτυχα τον GM της ΑΕΚ τον Γιώργο Χήνα, που μου έλεγε "αν είναι δυνατόν, να γίνει το παιχνίδι θέλουμε. Τι πράγματα είναι αυτά". Θέλω να πω όμως πως αισθάνομαι άσχημα που μιλάμε για αυτά που μιλάμε, ενώ χάσαμε ανθρώπους».

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην του ζητήσουμε το σχόλιό του σχετικά με την κίνηση των οπαδών του Ιωνικού με το πανό, την οποία χαρακτήρισε ως μήνυμα ο Έλληνας κόουτς.

«Είναι κάτι, μέσα από το οποίο ο κόσμος εξέφρασε την άποψή του. Όταν υπάρχει μια τόσο μεγάλη τραγωδία, όλα τα άλλα πάνε σε δεύτερη μοίρα. Αυτό ισχύει και για το παιχνίδι μας. Ουσιαστικά ο κόσμος ήθελε να εκφράσει αυτό και ο καθένας θα το δικαιολογούσε. Έστειλαν λοιπόν ένα μήνυμα. Το εάν φτάσει το μήνυμα σε όποια κατεύθυνση θα φανεί πορεία» .

Τελευταίο του σχόλιο σχετικά με το πανό και την όλη κατάσταση μετά από την τραγωδία των Τεμπών ήταν ότι «θα μπορούσαν να γίνουν τα παιχνίδια άλλη μέρα και στη μνήμη των παιδιών να έμενε κενό το Σαββατοκύριακο. Καταλαβαίνω πως αυτό δεν θα ήταν εύκολο βέβαια».

Αυτά όσον αφορά το πανό και την τραγωδία. Ήρθε η ώρα να πάμε σε πιο... ευχάριστα πράγματα. Ο Άγγελος Τσίκληρας είχε αποχωρήσει από τον Ιωνικό στο ξεκίνημα της σεζόν, λόγω ενός θέματος υγείας. Αυτό όμως πλέον είναι στο παρελθόν, με τον ίδιο τον κόουτς να δηλώνει ότι:

«Πλέον όλα είναι καλά. Έπρεπε να υπάρξει ένα μεσοδιάστημα στο οποίο να απέχω, ώστε να αφουγκραστούμε αλλιώς την κατάσταση. Όλα πήγαν κατ' ευχήν. Η ομάδα μου έκανε την τιμή και μου πρότεινε να συνεχίσουμε μαζί και όλα πηγαίνουν καλά».

Την επόμενη εβδομάδα ο Ιωνικός δίνει ένα μεγάλο ματς απέναντι στον Απόλλωνα, το οποίο μπορεί να κρίνει σε μεγάλο βαθμό την παραμονή. Ποιες είναι λοιπόν οι σκέψεις του Άγγελου Τσίκληρα ενόψει του αγώνα;

«Το παιχνίδι της άλλης εβδομάδας είναι κομβικό. Είναι παιχνίδι «αίμα κι άμμος». Ένας τελικός και για τις δύο ομάδες. Αν το πάρουμε, πάμε στις 5 νίκες και ο Απόλλωνας μένει στις 3, οπότε ξεδιαλύνεται το τοπίο. Αν χάσουμε βγαίνουν τα κομπιουτεράκια!»

Στην συνέχεια, στάθηκε στο θέμα των ημερών στην ομάδα της Νίκαιας, που δεν είναι άλλος από την απομάκρυνση του Βαγγέλη Μάντζαρη από την ομάδα, για την οποία ο έμπειρος κόουτς έφερε μια διαφορετική οπτική στα πράγματα.

«Αναφορικά με τον Βαγγέλη Μάντζαρη, αυτά που βγήκαν στην επιφάνεια, όπως και η ανακοίνωση, δεν έχουν κάποια υπόσταση. Μόνο αν η ομάδα το επιτρέψει μπορεί να φύγει. μέχρι στιγμής δεν υπάρχει».

Για το τέλος, σας κρατήσαμε ένα άλλο φλέγον ζήτημα που αφορά τον Ιωνικό, την χρηματοδότηση από το στοίχημα. Οι Νικαιώτες δεν έχουν λάβει ακόμα το ποσό που τους αναλογεί, λόγω της «ιστορίας» του αγώνα με τον Κολοσσό.

«Η χρηματοδότηση από το στοίχημα έχει ολοκληρωθεί σε όλες τις ομάδες, εκτός από εμάς και τον Κολοσσό. Εμείς υπολογίζαμε σε αυτή την χρηματοδότηση. Εάν δοθεί σύντομα θα συνεχίσουμε να είμαστε η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. 

Η ομάδα έχει όρια και αντοχές. Έχουμε μέταλλο και δυναμική τα τελευταία χρόνια ως ομάδα. Πάντως εμένα προσωπικά με έχει διδάξει η φετινή σεζόν πως δεν μπορείς να σκέφτεσαι τίποτα, πέραν της επόμενης μέρας. Όχι επόμενη εβδομάδα αλλά μέρα».