Το «ευχαριστώ» της ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε Ολυμπιακό και Παρτίζαν για την κίνηση ανθρωπιάς στην Stark Arena

Το «ευχαριστώ» της ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε Ολυμπιακό και Παρτίζαν για την κίνηση ανθρωπιάς στην Stark Arena

Sportal newsroom 10:28 - 29.03.2024

Πριν από το τζάμπολ του αγώνα ανάμεσα σε Παρτίζαν και Ολυμπιακό, στην Stark Arena, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή από τις δύο ομάδες, για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα, με την ΤΣΣΚΑ να λέει το δικό της ευχαριστώ.

Τις τελευταίες μέρες η Μόσχα, αλλά και η Ρωσία γενικότερα, «δοκιμάζονται», καθώς έχουν βυθιστεί στο πένθος. Τα γεγονότα στο κέντρο της πόλης, όπου πάνω από 130 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, έπειτα από επίθεση με όπλα, έχουν προκαλέσει παγκόσμιο σοκ. Το οποίο, όπως είναι φυσικό, επηρεάζει και το μπάσκετ.

Αυτό φάνηκε και στην αναμέτρηση της Παρτίζαν με τον Ολυμπιακό, για την 32η αγωνιστική της Euroleague, στην Stark Arena. Πριν από το τζάμπολ του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της επίθεσης, με την ΤΣΣΚΑ να μην μένει αδρανής.

Η «ομάδα του στρατού» ευχαρίστησε τόσο τους Σέρβους, όσο και τον Ολυμπιακό για την κίνησή τους, δείχνοντας πως πάνω από τον αθλητισμό υπάρχει ο ανθρώπινος παράγοντας.

Στο μήνυμά της η ρωσική ομάδα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αδελφική Παρτίζαν, φίλοι από τον Ολυμπιακό και τη Μακάμπι, σας ευχαριστούμε εκ μέρους όλων των Μοσχοβιτών και των Ρώσων. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς ότι σε έναν κόσμο γεμάτο χάος, υπάρχουν άνθρωποι για τους οποίους δεν υπάρχει θλίψη άλλου. Ας προσευχηθούμε να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο».

Sportal Euroleague Show με Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός και όλη τη δράση της Παρασκευής