Οι λόγοι που η Μονακό δεν απελευθερώνει τον Μάικ Τζέιμς

Μάικ Τζέιμς

i

© Intime

Οι λόγοι που η Μονακό δεν απελευθερώνει τον Μάικ Τζέιμς

Aχιλλέας Μαυροδόντης 20:52 - 16.08.2023 / Ανανεώθηκε: 21:01 - 16.08.2023

Ο Μάικ Τζέιμς θα ξεκινήσει κανονικά προετοιμασία με την Μονακό, καθώς πολλοί λόγοι οδήγησαν τους Μονεγάσκους να επιλέξουν να κρατήσουν τον παίκτη στο Πριγκιπάτο.

Η Μονακό δεν άφησε τον Μάικ Τζέιμς να αποχωρήσει, παρότι ο παίκτης δεν επιθυμούσε να συνεχίσει στο Πριγκιπάτο, με τους Μονεγάσκους, για την ώρα τουλάχιστον, να έχουν κανονικά τον Αμερικανό στην προετοιμασία τους.

Γιατί όμως, από την στιγμή που ο παίκτης δεν επιθυμούσε να παραμείνει, η Μονακό επέλεξε να πάει κόντρα στην επιθυμία του; Οι λόγοι είναι αρκετοί κι εμείς στο Sportal θα σας παραθέσουμε μερικούς εξ αυτών.

Μάικ Τζέιμς Euroleague

Αρχικά μιλάμε για έναν ελίτ γκαρντ. Ο Μάικ Τζέιμς είναι παίκτης που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες σε ένα ματς και με μερικές ενέργειές του να κάνει τους ανθρώπους της ομάδας του να χαμογελάσουν. Γι αυτό τον ήθελε ο Ολυμπιακός, γι αυτό τον κρατάει η Μονακό.

Από εκεί και πέρα, είναι εύκολο να πούμε πως απλά ΕΤΣΙ ΗΘΕΛΕ η Μονακό και δικαίωμά της, καθώς ο παίκτης δεσμεύεται με συμβόλαιο. Παράλληλα ίσως και να μην ήθελε να δώσει ένα τέτοιο όπλο σε μια αντίπαλό της στην Euroleague, που άλλωστε της έχει σταματήσει την πορεία στην Euroleague. Ο Ολυμπιακός την άφησε εκτός του Final 4 του Βελιγραδίου το 2022, ενώ το 2023 επικράτησε απέναντί της στον ημιτελικό του Κάουνας.

Πέραν όμως τα του Τζέιμς, υπάρχουν κι άλλοι λόγοι για τους οποίους η Μονακό επέλεξε να κρατήσει τον Μάικ Τζέιμς, παρά την επιθυμία του να αποχωρήσει.

Ο Τζόρνταν Λόιντ είναι εκτός, λόγω τραυματισμού και αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση με την Μονακό γύρω στον Οκτώβριο με Νοέμβριο.

Ο Έλι Οκόμπο έχει υποχρεώσεις με την Εθνική Γαλλίας και θα χάσει την προετοιμασία της ομάδας του Σάσα Ομπράντοβιτς, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Άλφα Ντιάλο, που αγωνίζεται αυτή την περίοδο με τη φανέλα της Γουινέας.

Σε αυτά προσθέστε και το ερωτηματικό της κατάστασης του Κέμπα Ουόκερ, αλλά και τον άγνωστο χρόνο που θα χρειαστεί μέχρι να προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα. Ο έμπειρος γκαρντ είναι ένας σταρ, η μεταγραφή του είναι μια μεγάλη βόμβα, όμως δεν έχει εικόνες από ευρωπαϊκό μπάσκετ (πέραν των αγώνων με την Team USA) και Euroleague, γεγονός που δημιουργεί ερωτηματικά.

Η απάντηση σε όλα τα παραπάνω είναι ο Μάικ Τζέιμς.

Ο Αμερικανός θα είναι από την αρχή της προετοιμασίας εκεί και μετά τα παραπάνω, η άνθρωποι της Μονακό και ο Σάσα Ομπράντοβιτς πήραν το «ρίσκο» να κρατήσουν τον Αμερικανό στο Πριγκιπάτο. Εάν αυτό το μετανιώσουν, θα το μάθουμε μέσα στη σεζόν.