Τζο Μαζούλα: «Μελέτησα πολύ το στυλ της Σίτι, η δουλειά του Πεπ έχει μεγάλη επίδραση σε μένα»

Τζο Μαζούλα: «Μελέτησα πολύ το στυλ της Σίτι, η δουλειά του Πεπ έχει μεγάλη επίδραση σε μένα»

Παναγιώτης Κατσαφάδος 22:43 - 27.02.2024 / Ανανεώθηκε: 22:51 - 27.02.2024

Ο προπονητής των Σέλτικς, Τζο Μαζούλα, μίλησε για τη σχέση του με το ποδόσφαιρο και πως ο τρόπος παιχνιδιού του Πεπ Γκουαρδιόλα και της Μάντσεστερ Σίτι τον έχουν επηρεάσει ως προπονητή.

Ο προπονητής των Μπόστον Σέλτικς, Τζο Μαζούλα, μίλησε στην «Athletic» για την αγάπη του για το ποδόσφαιρο και το πως τον έχει επηρεάσει στον τρόπο με τον οποίο προπονεί ο Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ανέλαβε τους «Κέλτες» το καλοκαίρι του 2022 όταν αποχώρησε ο Ίμε Ουντόκα και στις πρώτες του συνεδρίες με την ομάδα, έδειξε στους παίκτες αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι.

Οι δηλώσεις του Τζο Μαζούλα:

«Η μέθοδος της κυκλοφορίας της μπάλας και των αντεπιθέσεων μπορούν να συνδυαστούν. Μελέτησα πολύ το στυλ της Σίτι και του Πεπ, ο οποίος είναι για ένα ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο, σε όλα τα αθλήματα! Η δουλειά του έχει μεγάλη επίδραση σε μένα. Όλοι επιχειρούν να διαχωρίσουν το μπάσκετ σε επίθεση και άμυνα, ενώ είναι ουσιαστικά το ίδιο παιχνίδι. Αν η transition άμυνά σου είναι χάλια, όλοι μιλούν γι’ αυτό. Όμως σημασία έχει η απόσταση στο παρκέ, στις αποφάσεις και η επιλογή των σουτ. Πλέον, μπορείς να είσαι στην επίθεση και σε δύο δευτερόλεπτα να είσαι στην άμυνα, και το αντίθετο. Το μπάσκετ αλλάζει διαρκώς.

Για μένα, ανεξάρτητα από το άθλημα, είτε είναι λακρός, ποδόσφαιρο ή μπάσκετ, οι καταστάσεις ένας προς έναν και όλα τα θεμελιώδη είναι τα ίδια. Ποδόσφαιρο και μπάσκετ, όταν το παρακολουθώ, είναι το ίδιο άθλημα από αυτή την τακτική άποψη για το πώς δημιουργείς πλεονεκτήματα».