Τα ζευγάρια του Final Four Unicef Trophy που θα διεκδικήσουν μία θέση στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας

Τα ζευγάρια του Final Four Unicef Trophy που θα διεκδικήσουν μία θέση στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας

Sportal newsroom 13:03 - 13.12.2023 / Ανανεώθηκε: 13:09 - 13.12.2023

Η κλήρωση ολοκληρώθηκε και τα ζευγάρια των ημιτελικών του Unicef Trophy είναι τα Μεγαρίδα - Μίλωνας και Πανιώνιος - Δόξα Λευκάδας. Οι τέσσερις ομάδες θα διεκδικήσουν το τρόπαιο και ταυτόχρονα τη θέση τους στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το μεσημέρι της Τετάρτης (13/12) ολοκληρώθηκε στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης η κλήρωση για το UNICEF Trophy. Πρόκειται για την τελική φάση μιας διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί στο κλειστό των Άνω Λιοσίων από τις 5 έως τις 6 Ιανουαρίου 2024 και όποιος κατακτήσει το τρόπαιο θα λάβει μονομιάς και θέση για το Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας

Από την διαδικασία προέκυψαν τα ζευγάρια των ημιτελικών και η Μεγαρίδα θα τεθεί αντιμέτωπη με τον Μίλωνα, ενώ ο Πανιώνιος, ο οποίος οδηγεί την κούρσα στην Elite League, θα αντιμετωπίσει την Δόξα Λευκάδας

Την ίδια ώρα, τρεις ομάδες της Stoiximan Basket League, ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και ο Προμηθέας, έχουν ήδη κατοχυρώσει τη θέση τους στο Final 8 του Κυπέλλου, ενώ Περιστέρι, Άρης, ΑΕΚ, Λαύριο, ΠΑΟΚ, Μαρούσι και Κολοσσός «παλεύουν» για τα υπόλοιπα τέσσερα «εισιτήρια». 

Τα ζευγάρια του UNICEF Trophy

🏀 Μεγαρίδα - Μίλωνας 
🏀 Πανιώνιος - Δόξα Λευκάδας

Ο Νίκος Νικολόπουλος, Γενικός Γραμματέας ΕΟΚ, δήλωσε: «Καλώς ήρθατε στην κλήρωση για το Final Four του UNICEF Trophy. Ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση που έχουμε από αυτόν τον παγκόσμιο οργανισμό. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στο Κύπελλο Ανδρών και να συγχαρώ τις ομάδες που έφτασαν στην τετράδα. Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει τις εθνικές κατηγορίες στο Final 8 του Κυπέλλου. Καλή επιτυχία σε όλους»

Ο Χασάν Χαλίλ, Διπλωματικός Εκπρόσωπος UNICEF Ελλάδα, τόνισε: «Eίμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που έχουμε αυτή την εξαιρετική συνεργασία με την ΕΟΚ. Αυτή η συνεργασία αφορά στην προώθηση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών». 

H Όλγα Σιώκου Σιόβα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας UNICEF, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στις ομάδες που έφτασαν στο Final 4. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που διανύουμε τη δεύτερη χρονιά της συνεργασίας μας με την ΕΟΚ. Ο ΟΗΕ θέτει ως παγκόσμια μέρα καλαθοσφαίρισης την 21η Δεκεμβρίου για όλα τα μηνύματα που περνά το άθλημα και συνάδουν με αυτά που περνά ο ΟΗΕ. Ο θεσμός του UNICEF Trophy από κάτι πιο συμβολικό περνά σε κάτι πιο απτό με αποτελέσματα εμφανή σε όλους από τη συνεργασία μας. Ραντεβού στις 5-6 Ιανουαρίου για να αναδείξουμε τον τροπαιούχο».

Ο προπονητής της Μεγαρίδας, Γιώργος Μάνταλος, δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντική η παρουσία μας στο Final 4, τόσο για την ομάδα όσο και για την πόλη μας, σε συνδυασμό και με τη βαθμολογική μας θέση στο πρωτάθλημα. Ελπίζουμε να το απολαύσουμε κι εμείς και οι φίλοι της Μεγαρίδας». 

Ο αρχηγός της Μεγαρίδας, Άγγελος Γκάτζιας δήλωσε: «Έχοντας τέσσερα χρόνια στην ομάδα, η πορεία της είναι συνεχώς ανοδική. Η πρόκριση στο Final 4 είναι κάτι που πετυχαίνει για πρώτη φορά η ομάδα και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Είναι μια επιβράβευση για την ομάδα, αλλά και την πόλη. Εύχομαι να έχουμε μια καλή διοργάνωση και ο καλύτερος να κερδίσει».

Τα αδέλφια Μήτογλου και η συνάντηση του Παναθηναϊκού με τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ (vid)
EUROLEAGUE

11:10 - 13.12.2023

Τα αδέλφια Μήτογλου και η συνάντηση του Παναθηναϊκού με τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ (vid)

Οι παίκτες του μπασκετικού Παναθηναϊκού συναντήθηκαν με τους παίκτες της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ στο αεροδρόμιο πριν τις πτήσεις τους για Γαλλία και Ολλανδία, αντίστοιχα. Τα αδέρφια Μήτογλου «υποκίνησαν» την συνάντηση, κι έκατσαν μαζί με τους Ματίας Λεσόρ και παίκτες της Ένωσης λίγο πριν την αναχώρηση.

Ο προπονητής του Μίλωνα, Νίκος Καραγιάννης, δήλωσε: «Οι βάσεις του Μίλωνα είναι πολύ γερές. Είναι μεγάλη τιμή για την οικογένεια του συλλόγου που συμμετέχει στο Final 4. Μετά και από τα φαινόμενα βίας που είδαμε, θέλουμε το μπάσκετ να είναι το παράδειγμα και να εκπροσωπήσει επάξια το ιδεώδες του αθλητισμού. Εύχομαι το Final 4 να είμαι μια γιορτή του μπάσκετ».

O αθλητής του Μίλωνα, Ηλίας Πετρίδης δήλωσε: «Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Είμαστε πολύ περήφανοι που καταφέραμε να φτάσουμε ως εδώ. Για τα περισσότερα παιδιά στην ομάδα είναι κάτι πρωτόγνωρο το Final 4 και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».